středa, 23. 10. 2024
Z losu jsem nadšený. Do Finska jezdím vždycky rád, uvedl Naava. Ženské týmy čeká švédská mise

Z losu jsem nadšený. Do Finska jezdím vždycky rád, uvedl Naava. Ženské týmy čeká švédská mise

Velký úspěch zaznamenaly české týmy v Poháru mistrů a mistryň. Hned tři z nich proklouzly do semifinále, a dokonce již poznaly své soupeře a soupeřky.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 02. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Český florbal

Los Poháru mistrů i Poháru mistryň proběhl v úterý a jako první se losovaly ženské dvojice. Chodovské lvice čeká dvojutkání s Pixbem Wallenstam, na jehož půdě série začne.  

"Shodli jsme se na tom, že je to taková zlatá střední cesta. Věřím, že je pro nás i pro diváky a divačky atraktivnější, než kdybychom hráli českou sérii s Vítkovicemi. Navíc Pixbo je u nás extrémně známý pojem, protože v něm nemalou stopu zanechala Eliška Krupnová. Celkově můžeme říci, že jsme s losem spokojení," uvedl trenér lvic Ondřej Neuman pro web Český florbal. 

V sérii dojde ke střetnutí mladého a progresivního chodovského kádru s týmem, v jehož řadách působí zkušené švédské či švýcarské reprezentantky. "Základním stavebním kamenem byl již výkon na domácím hřišti, kdy jsme zahráli velmi sebevědomě a bez nějakého přehnaného respektu. Velmi rychle jsme dávali góly a byl to rozhodně ofenzivnější zápas z těch dvou. Odveta byla z hlediska taktiky i množství šancí úplně jiným zápasem, v němž excelovaly především obrany a brankářky. Na tomto postu jsme – s Janou Christianovou v brance ne náhodou – na světové úrovni. Na to, jak máme mladý tým, to holky zvládly velmi zkušeně," vrací se Neuman ke střetnutí s Klotenem. 

Rytířky z Vítkovic narazí na úřadující šampionky Poháru mistryň Thorengruppen. "Bude to velká výzva. Víme, že Thorengruppen je několikanásobným vítězem švédské ligy i Champions Cupu a tedy momentálně nejlepší ženský tým na světě. Nebude to vůbec jednoduché, ale budeme se chtít co nejlépe připravit, ať dokážeme co nejvíce konkurovat a překvapit,” uvedl asistent trenéra Vítkovic Tomáš Kozlík. 

Velkou zbraní Thorenu jsou dvojčata Kauppiova. Oona a Veera patří dlouhodobě k největším superhvězdám na poli mezinárodního ženského florbalu.  

Bolka vyrazí do Finska 

V mužském pavouku byla jako první tažená Mladá Boleslav, na kterou čeká souboj s finským Nokianem. Přemožitel Tatranu Wiler-Ersigen se střetne v boji o finále se švédským vicemistrem z Pixba. “Z losu jsem velmi nadšený. Do Finska jezdím vždycky rád, takže jeden výlet navíc mi přijde fajn. Co se týče soupeře, tak Nokian je možná tím nejtěžším týmem, na kterého jsme mohli narazit,” řekl hlavní trenér Boleslavi Joonas Naava. 

Nokian má tři silné lajny, možná nejširší kádr ve finské lize a je také dobře vedeným týmem. První semifinálová série se bude hrát v termínu od 28. října do 3. listopadu.

Mladá Boleslav postupuje do semifinále Poháru mistrů! Zug United porazili i v odvetě

další zajímavé články