středa, 23. 10. 2024
Mladá Boleslav postupuje do semifinále Poháru mistrů! Zug United porazili i v odvetě

Mladá Boleslav postupuje do semifinále Poháru mistrů! Zug United porazili i v odvetě

Středočeši vyrazili do Švýcarska po vítězství 3:1 na domácí palubovce. Přestože zpočátku prohrávali, nakonec si došli pro vysoké vítězství 10:4 a mohou se těšit na semifinále Champions Cupu. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 29. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Český florbal

Do odvetného souboje vstoupil lépe Zug, když v 7. minutě otevřel gólový účet utkání švédský reprezentant Albin Sjörgen. O pět minut později zavelel k obratu Mladé Boleslavi Jan Zoufalý, na kterého v rychlém sledu navázali Milan Tomašík a Jakub Vařecha. Dvougólové vedení hostům bohužel příliš dlouho nevydrželo. Ještě před koncem první části snížil na 2:3 jiný hvězdný Švéd ve službách Zugu Robin Nilsberth. 

Ve druhé třetině se ofenziva domácích ani jednou neprosadila přes pevnou obranu Středočechů. Ti pozorně blokovali střely, a navíc byli na útočné polovině velmi efektivní. 

Před posledním dějstvím vedli svěřenci Joonase Naavy 6:2 a i v něm pokračovali ve skvělém taktickém výkonu. Zugu povolili jen dvě snižující branky v početní převaze, naopak přidali další čtyři branky z rychlých kontrů.  

Mladá Boleslav odjíždí ze Švýcarska s vysokou výhrou 10:4. 

Do semifinále Poháru mistryň postupuje Chodov 

V rámci Champions Cupu bojovaly o postup do semifinále florbalistky z Chodova, které se utkaly proti švýcarským mistryním Kloten-Dietlikon Jets. 

První třetina duelu mezi Jets a Chodovem patřila oběma brankářkám. Švýcarský kádr moc dobře věděl, že musí zvítězit a tlačil proto od prvních minut. Proti ale stála chodovská dominanta Jana Christianová, která pochytala všechny střely.  

Ve druhé třetině se chodovské florbalistky své brankářce odvděčily brankou na 1:0, ale vedení českému týmu vydrželo pouze šest minut.  

Vyrovnaná hra pokračovala také ve třetí periodě, to však Chodovu vůbec nevadilo. Byly to totiž Švýcarky, kdo musel zabrat a vstřelit další dva góly. Tomu ale bránila skvělá chodovská obrana, a ještě lepší brankářka, která toto utkání svými zákroky zcela ovládla a díky jejím výkonům a trefě do prázdné klece dokráčel pražský kádr pro výhru 2:1. Chodov tak postoupil do semifinále Poháru mistryň.  

České házenkářky si spravily chuť výhrou nad Islandem!

další zajímavé články