neděle, 29. 09. 2024
České házenkářky si spravily chuť výhrou nad Islandem!

České házenkářky si spravily chuť výhrou nad Islandem!

Po bojovném výkonu při porážce s Polskem nastoupily Češky na turnaji O Štít města Chebu do druhého utkání, ve kterém porazily Island 26:21. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 28. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Český svaz házené

Už od začátku si národní tým začal budovat rozhodující náskok, který ve druhé půli udržel, díky čemuž slaví před domácími fanoušky výhru a konečné druhé místo.  

“Je to super. Jsem ráda, že to nebylo nějaké utahané, vyhrávaly jsem celkem o dost, takže na naší straně zasloužená výhra. Je čest tady hrát, snažím se to co nejvíc užívat. Atmosféra byla neskutečná, nečekala jsem tady tolik fanoušků. Jsem mile překvapená,” řekla po vyhraném utkání Natálie Kuxová směrem k příznivcům házené. 

Ze začátku se oba celky pravidelně střídaly v zakončení, a to až do 10. minuty, kdy platil nerozhodný stav 5:5. Od toho okamžiku začala česká obrana fungovat fantasticky a v následujících dvaceti minutách hry povolila soupeřkám z Islandu pouze tři branky, zatímco domácí hráčky pokračovaly v nastoleném tempu. Chtěly jsme pokračovat s tvrdou obranou, což se nám podařilo. V útoku to mohlo být trošku lepší, ale obrana se nám podařila. Navíc když funguje defenziva a do toho zachytají brankářky, je to ještě jednodušší,“ popisovala Natálie Kuxová.  

Ve velké herní pohodě pokračovaly svěřenkyně Benta Dahla i ve druhé půli, kterou rozehrály čtyřmi trefami za sebou. Soupeřky sice na druhé straně oplatily stejnou mincí a znovu se dotahovaly, jenže čas na velký obrat neměly.  

Zbytek duelu si domácí zkušeně pohlídaly a na turnaji O Štít města Chebu berou díky výhře nad Islandem konečné druhé místo.  

Jsem velmi spokojen s prací v obraně. Pokračovali jsem tam, kde jsme začali v utkání s Polskem. Holky ukázaly, že to chtěly, a to pro nás byla největší zkouška,” chválil po utkání své svěřenkyně hlavní trenér Bent Dahl. 

České házenkářky prohrály s Polskem. Nadějný náskok nestačil

další zajímavé články