neděle, 29. 09. 2024
České házenkářky prohrály s Polskem. Nadějný náskok nestačil

České házenkářky prohrály s Polskem. Nadějný náskok nestačil

Na turnaji O Štít města Chebu Češky dlouho vedly nad Polkami a držely si čtyřgólový náskok. Bohužel však nezvládly závěrečné minuty zápasu a Polky otočily výsledek na 28:25. České hráčky čeká nyní další zápas proti Islandu.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 28. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Zápas proti Polsku vypadal pro české házenkářky slibně. Už v úvodu si po trefách Cholevové a Šustáčkové vypracovaly vedení 4:1. Přestože soupeřky se dotáhly, Češky díky sérii čtyř gólů znovu odskočily na 9:5. První poločas skončil příznivým výsledkem 15:13 a naděje na vítězství byla velká, uvádí web české házené.

Hráli jsme na absolutní limit toho, co v současné době dokážeme, pochvaloval si Kubeš první výhru Dukly

Ve druhé polovině utkání si domácí hráčky udržovaly mírný náskok a ještě v 49. minutě vedly 23:19. Zlom však nastal v posledních jedenácti minutách, kdy Polky skórovaly pětkrát za sebou a dostaly se do vedení. Češky už dokázaly srovnat na 24:24, ale závěr patřil polským hráčkám, které zakončily utkání vítězstvím 28:25.

Prohra, kterou rozhodly přesilovky

„Rozhodly naše nevyužité přesilovky,“ komentovala po zápase Kamila Kordovská. Zatímco Polky trestaly a proměňovaly své šance, českým hráčkám se v rozhodujících okamžicích nedařilo. „Mohly jsme zápas vyhrát, ale nedokázaly jsme využít našich šancí,“ dodala zklamaně.

Trenér Bent Dahl však i přes porážku viděl pozitiva, především v dobrém výkonu mladých hráček: „Proti kvalitnímu soupeři jsme předvedli hodně dobrých momentů. Máme se co naučit, ale tým ukázal velký potenciál.“ V dalším zápase turnaje Češky čeká Island. Kordovská věří, že zlepšená obrana a proměňování přesilovek by mohly vést k úspěchu.

další zajímavé články