neděle, 29. 09. 2024
Hráli jsme na absolutní limit toho, co v současné době dokážeme, pochvaloval si Kubeš první výhru Dukly

Hráli jsme na absolutní limit toho, co v současné době dokážeme, pochvaloval si Kubeš první výhru Dukly

Dohrávku 2. kola mezi Duklou Praha a Zubřím ovládli po dramatickém závěru Pražané. Ti si tak připsali první letošní triumf a v tabulce Chance extraligy poskočili na pátou pozici se ziskem tří bodů.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 26. 09. 2024
  • , zdroj fotky: HC Dukla Praha

Souboj dvou bývalých vynikajících reprezentantů na trenérských lavičkách vyzněl lépe pro Daniela Kubeše. Jeho svěřenci měli ze začátku první půle oproti výběru Ondřeje Miky navrch a vypracovali si až tříbrankové vedení, o které však v poslední desetiminutovce prvního dějství přišli. Zubří zpevnilo obranu a začalo se více prosazovat, z čehož vyústil poločasový stav 11:13 ve prospěch Valachů.

Ve druhé části byla hra vyrovnaná a podobné to bylo i se skóre. Zubří sice ve většině času tahalo za delší konec, to se však na konci 48. minuty začalo měnit. V tu chvíli to byli Pražané, kdo přebral otěže zápasu. Dukla využila střeleckého výpadku hostů, kteří nedokázali prostřelit domácího brankáře déle než šest minut, a vytvořila si klíčový náskok pro koncovku duelu. V něm se sice taktéž neubránili pětiminutové krizi v zakončení, Zubřané ovšem stále nedokázali překonávat jejich obranu i vinou absence střelby ze střední vzdálenosti. Rozhodující zásah pak zaznamenal Jonáš Josef, jenž devatenáct vteřin před koncem upravil na konečných 27:25.

Kubeše výkon potěšil

Zisk cenných bodů si pochvaloval i sám Daniel Kubeš. „První výhra v sezoně. Samozřejmě to bylo těžké utkání, které bylo po celou dobu vyrovnané. Myslím, že jsme si ho výborně vybojovali. Hráli jsme na absolutní limit toho, co v současné době dokážeme, takže jsem moc šťastný, že se nám podařilo proti Zubří vyhrát,“ pochvaloval si výkon svého celku šestačtyřicetiletý lodivod.

Dukla se tak výborně naladila na úterní duel, ve kterém přivítá na své palubovce úřadujícího mistra z Karviné. Těžké utkání čeká ještě předtím také Zubří, které v neděli zavítá do Lovosic. Nedělní program dále doplní souboj Plzně se Strakonicemi. O den dříve se změří síly Maloměřice s Jičínem, Nové Veselí s Kopřivnicí a Frýdek-Místek s Brnem.

Věřím, že náš výkon přiláká větší počet diváků, řekl trenér Lovosic Roman Jelínek po skalpu vicemistra

další zajímavé články