sobota, 28. 09. 2024
Věřím, že náš výkon přiláká větší počet diváků, řekl trenér Lovosic Roman Jelínek po skalpu vicemistra

Věřím, že náš výkon přiláká větší počet diváků, řekl trenér Lovosic Roman Jelínek po skalpu vicemistra

Házenkáři Lovosic zvládli dohrávku 3. kola a uštědřili Plzni již druhou porážku v letošní sezoně. Západočeši přitom po většinu utkání vedli, jenže Lovosice byly dostatečně trpělivé.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 25. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Lovci Lovosice

Šlágr 3. kola se dohrával až v úterý, přesto fanoušci domácího týmu nelitovali, že si do místní arény našli cestu. Tradiční účastník finálových bojů play off z posledních let Plzeň nezvládl vstup do letošní sezony a prohrál na půdě Frýdku-Místku, a své zaváhání chtěl odčinit právě na severu Čech. Hostům se jejich herní plán dařil a po poločase to byli oni, kdo měl v utkání navrch, byť se domácím podařilo ještě dvěma brankami Holubce ještě před přestávkou snížit na 14:16. „My jsme se na to utkání opravdu připravovali. Věděli jsme, co chceme proti Plzni hrát a co musíme hrát k tomu, abychom Plzeň dokázali porazit. Prvních 40 minut jsme se bohužel do toho nebyli schopni dostat, chyběla nám patřičná agresivita a důraz,“ řekl trenér domácích Lovců Roman Jelínek.

Zvrat nastal od 40. minuty

Ve druhé části začala Plzeň dobře a vytvořila si až čtyřbrankový náskok, jenže s postupem času se Lovosice dostávaly čím dál více do hry a ve 42. minutě bylo srovnáno. „Od nějaké 40. minuty jsme byli sebevědomější, agresivnější a pohyblivější v obraně a dokázali jsme na soupeře vytvářet mnohem větší tlak. Navíc se nám dařilo proměňovat šance, což byl také jeden z důležitých aspektů,“ doplnil Jelínek. Jeho svěřenci se pak ještě před závěrečnou desetiminutovkou dostali do vedení a dotáhli utkání do vítězného konce.

Výsledek 32:30 tak pro domácí znamená další dva body do tabulky, ve které Lovci poskočili už na 3. příčku za vedoucí Karvinou a druhé Brno. Navíc udělal radost lovosickým příznivcům. „Byla tady dobrá atmosféra, i když na to, jaké to bylo utkání, nebyla ta hala zaplněná tak, jak jsme si představovali. Budu rád, když si v neděli najde do haly cestu více fanoušků. Věřím tomu, že ten náš výkon, který jsme dneska předvedli ty diváky přiláká,“ řekl na závěr Jelínek.

Není všechno jenom o gólech, říká obávaný kanonýr a vycházející hvězda české extraligy Alexandr Moješcik

další zajímavé články