úterý, 01. 10. 2024
Je čas na novou výzvu, uvedl Poborský, jenž na FAČR končí. Nehodlá ani kandidovat na předsedu

Je čas na novou výzvu, uvedl Poborský, jenž na FAČR končí. Nehodlá ani kandidovat na předsedu

Legendární český záložník Karel Poborský se ve věku 52 let rozhodl ukončit své působení na pozici ředitele Úseku elitní mládeže FAČR, kde měl na starost rozvoj krajských akademií a přípravu mladých talentů pro český fotbal.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 01. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Poborský tuto informaci oznámil na svém profilu na síti X. Kromě toho také prohlásil, že se nebude ucházet o pozici předsedy Fotbalové asociace České republiky (FAČR). „Ano, měním dres, práce na FAČR mě přestala naplňovat,“ vysvětlil své rozhodnutí bývalý reprezentant. Poborský, který je jednou z nejvýraznějších postav českého fotbalu, v posledních letech pracoval pro fotbalovou asociaci. Jeho hlavním úkolem bylo řídit vzdělávací a rozvojové programy v rámci mládežnického fotbalu, což zahrnovalo i práci s krajskými akademiemi. Nyní však po několika letech na Strahově odchází a vydává se novým směrem.

Bývalý hráč klubů jako Sparta, Slavia, Manchester United, Benfica Lisabon a Lazio Řím se v poslední době stále častěji objevoval na televizních obrazovkách jako fotbalový expert pro stanici CANAL+ Sport. Zjevně našel v této roli nové nadšení a rozhodl se nabídku na práci v televizi přijmout. „Práce na FAČR mě přestala naplňovat a je čas na novou výzvu, práci v televizi. Zároveň oznamuji, že kandidovat na předsedu FAČR nebudu. Těším se na Vás u fotbalu,“ napsal Poborský na sociální síť X.

Neúspěšná kandidatura na předsedu FAČR

V minulosti se Poborský pokusil dostat do vedení českého fotbalu, když kandidoval na předsedu FAČR. Tehdy se střetl se současným předsedou Petrem Fouskem, jenž tento souboj vyhrál. Nyní se rozhodl věnovat jinému směru své kariéry. Poborský bude i nadále k vidění ve spojení s fotbalem, ale tentokrát v roli experta pro stanici CANAL+ Sport, která se specializuje na vysílání anglické Premier League.

Pro Poborského má tato liga zvláštní význam, protože právě v ní hrával za slavný Manchester United. Fanoušci navíc dodnes vzpomínají na jeho ikonický lob v zápase proti Portugalsku ve čtvrtfinále Eura 1996, které se hrálo právě v Anglii. Český tým tehdy došel až do finále, kde podlehl Německu. Tato změna v Poborského kariéře ukazuje jeho chuť k dalším výzvám, tentokrát ve světě televizního sportovního komentování.

Udrží Opava svůj talent? Kolem Babky krouží Bohemians

další zajímavé články