úterý, 01. 10. 2024
Udrží Opava svůj talent? Kolem Babky krouží Bohemians

Udrží Opava svůj talent? Kolem Babky krouží Bohemians

Před letošním ročníkem Chance Národní ligy změnil Matouš Babka dres a zamířil ze sestupující Příbrami do Opavy. Nyní to vypadá, že by se talentovaný brankář mohl přesunout znovu.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 01. 10. 2024
  • , zdroj fotky: SFC Opava

Dvaadvacetiletý gólman se v létě upsal Opavě na dva roky. K jednomu z adeptů na postup či baráž tehdy přicházel se slovy: „Do Opavy jsem se strašně těšil. Klub sleduji již delší dobu a vím, že se v Opavě hraje dobrý fotbal. Angažmá ve Slezském je pro mě výzva. Zatím tady vše krásně šlape.“

A šlapalo. Ve čtvrtém kole se Babka poprvé postavil mezi tyče Slezanů a hned se podílel na výhře svého celku 4:2 nad béčkem Sparty. V následujících třech duelech podtrhl svůj výkon čistým kontem a zachytal si také proti Chrudimi, se kterou Opava padla 1:2. V následujících dvou utkáních však Babku nahradil Aleš Richter a odchovanec pražské Sparty se navíc neobjevila ani mezi náhradníky. Jedním z důvodů, proč tomu tak bylo, je ten, že kolem letní akvizice Slezanů začala kroužit pražská Bohemka, která by Babku ráda zlákala do svých řad.

V Opavě prokazuje svůj talent

Babka s fotbalem začínal ve Spartě, odkud se následně přesunul do tehdy druholigového Vyšehradu, kde strávil dvě sezony. Po nich zkusil své první zahraniční angažmá a zamířil na Slovensko, kde v barvách Trenčína nakoukl do ligy. V loňském ročníku pak Babka působil v Příbrami, kde se po jednoleté anabázi rozhodl znovu zkusit štěstí jinde. Po transferu do Opavy se velmi rychle prosdil do základní sestavy, jenže podle blízkého zdroje portálu sportwin přichází na scénu se zájmem o tohoto hráče Bohemians Praha. Zda se bude stěhovat Babka už v zimě zatím zůstává otevřené, vše ale naznačuje tomu, že by tomu tak mělo skutečně mohlo být.

Minimálně do zimy ale zůstane v Opavě, kterou výrazně zasáhla i nedávná povodeň. Slezané tak mají za sebou měsíční pauzu, po které se poprvé představili na Žižkově. Tam však prohráli 4:1 a v aktuální tabulce drží se čtrnácti body na kontě 7. příčku, s jedním zápasem k dobru. Pokud by dohrávaný duel zvládli, šli by na 3. místo před Vyškov.

Vízek: Sparta začne na rotaci doplácet čím dál víc. A Dynamo? Kristek mi říkal, že to tam vyčistí

další zajímavé články