úterý, 01. 10. 2024
Vízek: Sparta začne na rotaci doplácet čím dál víc. A Dynamo? Kristek mi říkal, že to tam vyčistí

Vízek: Sparta začne na rotaci doplácet čím dál víc. A Dynamo? Kristek mi říkal, že to tam vyčistí

Tři body. Tolik činí náskok vedoucí Slavie na druhou Spartu po minulém ligovém víkendu, v němž si oba týmy vedly dosti rozdílně. Zatímco Letenští šokovali domácí porážkou 2:3 s Olomoucí, sešívaní zvládli vršovické derby na půdě Bohemians, vítězstvím 4:0 klokany dokonale ztrapnili. 


  • autor: Ondřej Popper
  • , vydáno: 01. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Co si o výkonech obou pražských “S“ myslí Ladislav Vízek a proč podle něj padla Sparta v tu nejhorší možnou chvíli? Nejen o tom mluvil uznávaný glosátor v rozhovoru pro sportwin.

Jako kočka s myší. Právě tak si Slavia pohrála s Bohemkou, které v Ďolíčku takřka nic nedovolila. Zvítězila popáté v řadě, přičemž během té doby neinkasovala ani jeden gól. “Je vidět, že Slavia začíná soupeře demolovat. Jindra Trpišovský může být konečně spokojený, protože jeho tým hraje až nechutně dobře, své protivníky vůbec nepouští do zápasu. Jindra je vyloženě rotátor, co by nejradši měnil pořád sestavu, po dlouhé době si to ale může dovolit. Má tak silný tým, že je skoro jedno, jestli nastoupí Petr nebo Pavel. Všichni si myslí, že ve čtvrtek porazí Slavia i Ajax a já se přiznám, že si to myslím taky,“ poznamenal Vízek.

Kdo se mu líbí moc, to je mladý Senegalec Malick Diouf. Teprve devatenáctiletý talent, který od startu sezony skóroval hned pětkrát. “Musím říct, že mě strašně překvapil. Vstřelit z pozice wingbeka tolik gólů o něčem svědčí, navíc on hraje fakt skvěle. Je to proto, že mu Jindra dává spoustu prostoru, zkrátka že ho nechává hrát. Ve svém věku patří k oporám mužstva, ale není to jen o něm. Chytil se i Chorý a ostatní, což je před derby ten nejlepší možný vzkaz,“ připomněl známý kritik víkendovou bitvu o Prahu, v níž Slavia hostí Spartu.

I proto podle něj klopýtli svěřenci trenéra Larse Friise v tu nejhorší možnou chvíli. “Jestli na Spartě říkají, že od Olomouce dostali facku v pravý čas, já tvrdím, že je to přesně naopak. Teď je totiž venku čeká Stuttgart a hned potom Slavia, odkud bude každý bod zlatý. Klidně se tak může stát, že sparťané prohrají třikrát v řadě, což by vzhledem ke skvělému startu sezony byla pro tým obrovská rána. Viděl byste sám, že klid a pohoda by byly rázem pryč. Začalo by se mluvit o krizi, což na Letné samozřejmě nikdo nechce,“ zdůraznil Vízek s tím, že za porážku se Sigmou si může Sparta sama.

“Po vzoru Slavie se totiž snaží hráče rotovat, jenže nemá tak široký kádr. Myslím si, že postupem času na to začne doplácet víc a víc, přitom podle mě by Friis sestavu měnit ani nemusel. Dneska se pořád mluví o tom, že je třeba kluky točit, aby stihli odpočívat, já si to ale nemyslím. Vemte si, kolik zápasů jsme kdysi museli odehrát my. Hlavně těm mladým by nemělo dělat žádný problém nastoupit dvakrát týdně,“ zapřemítal Vízek a dodal, že momentálně se mu Slavia zamlouvá o fous víc než Sparta.

Kdo se mu naopak nezamlouvá vůbec, to jsou České Budějovice. Beznadějně poslední tým Chance ligy, který k životu neprobral ani nástup Františka Straky. O víkendu si tak Dynamo připsalo další nezdar, když tentokrát padlo 1:2 na hřišti Baníku Ostrava.

“Budějovice padají do druhé ligy a Franta za to určitě nemůže. Dělá první a poslední, chyba je však někde úplně jinde. Prostě nemá kde brát, ti nejlepší kluci mu odešli pryč. Je vidět, že Franz hodně chce, jeho hráči taky, jenže to zkrátka nejde a asi ani nepůjde. Chybí potřebná kvalita. Mluvil jsem s Emilem Kristkem (šéf klubu) a ten mi říkal, že to tam vyčistí, bohužel to ale vyčistil až moc (s úsměvem). I když bych Frantovi úspěch přál, bude to mít strašně těžké a on sám to dobře ví,“ uzavřel Vízek.

Období po Apokalypse. Člověk si uvědomí, že sport je až druhořadá záležitost, říká kouč Opavy Zápotočný

další zajímavé články