úterý, 24. 09. 2024
Halinský cítí budoucnost ve Slavii, ne v Liberci. Přáli jsme si Látala, ale nabídka byla nepřijatelná, uvedl Vít Zavřel

Halinský cítí budoucnost ve Slavii, ne v Liberci. Přáli jsme si Látala, ale nabídka byla nepřijatelná, uvedl Vít Zavřel

Sportovní ředitel FK Pardubic Vít Zavřel odpovídal na otázky Tomáše Ždímala v klubovém podcastu Hovory z Letňáku. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 23. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Velkým tématem podcastu byl jednadvacetiletý fotbalista Denis Halinský. Halinský se nevešel do A-týmu pražské Slavie, a proto působil na hostování v Pardubicích. Halinský v Pardubicích výborně zapadl, a to nejen na hřišti, ale i v kabině. Tým byl s hráčem dohodnutý na tom, že pokud se nevrátí do Prahy zůstane hrát právě tady. Téměř vše naznačovalo tomu, že Halinský bude oblékat pardubické barvy.  

Vít Zavřel uvedl, že to byl šok, když Denis odjel na běžecké soustředění se Slavií do Rakouska, kde si jej vyhlídl jiný tým. “Bohužel pánové z Liberce sedli do auta a jeli se podívat na soustředění do Rakouska jen proto, aby tam Halindu přesvědčili. Do teď mi Halinda ani nezavolal, aby mi řekl, že se rozmyslel jinak. Myslím si, že nezavolal nikomu a skončil v Liberci,” vysvětlil v rozhovoru Vít Zavřel rozhodnutí rodáka z Králova Dvora. 

Sportovního ředitele FCPCE na tom nejvíce mrzí to, že si s Denisem podali ruku a on se nakonec rozhodl jinak. Dále také uvedl fakt, že Halinský stejně cítí svou budoucnost ve Slavii a ne pod Ještědem. 

Zimní přestupové období se blíží. Jaké jsou cíle Pardubic? 

Pardubice dle Zavřela nebudou řešit stopery a ani střed zálohy. “U nás je to jasné. Budeme řešit kraje. Určitě budeme řešit krajní beky a krajní záložníky,” přiblížil Zavřel. 

Pardubice měly velký zájem přivést z Chrudimi Davida Látala, pro kterého vytvořily velkou nabídku, ale Chrudim si řekla o dva miliony více. Jednání bohužel nedopadlo. Pardubice nabídku Chrudimi přijaly, ale o den později se nabídka zvedla o další dva a půl milionu korun, což už pro Pardubice přijatelné nebylo. “Toto jsme nepovažovali za seriózní jednání a nechtěli jsme v nabídce pokračovat," vysvětlil Zavřel.  

Vít Zavřel uvedl, že si Davida Látala velmi přáli a brali, že je z regionu a zná se s ostatními hráči.  

Slavia přišla o asistenta trenéra, disciplinárka bude trestat

další zajímavé články