čtvrtek, 19. 09. 2024
Teď dávám góly a jsem tu šťastný, konstatoval Mbappé po výhře Realu. Obhájci titulu pomohl k bodům také výkon Endricka

Teď dávám góly a jsem tu šťastný, konstatoval Mbappé po výhře Realu. Obhájci titulu pomohl k bodům také výkon Endricka

Obhájce triumfu v Lize mistrů Real Madrid zvládl své úvodní vystoupení v letošním ročníku milionářské soutěže a zvítězil nad Stuttgartem, na čemž se podílely vstřeleným gólem i letní posily Kylian Mbappé a Endrick.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 18. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Real Madrid CF

Kylian Mbappé se pomalu ale jistě vrací do své nejlepší formy, což potvrdil svým výkonem v Lize mistrů, kdy svým gólem přispěl k výhře Realu Madrid 3:1 nad Stuttgartem. Šlo přitom o jeho první start za madridský klub v milionářské soutěži od jeho letního přestupu z Paris Saint-Germain. Po zápase francouzský útočník vyjádřil spokojenost se svým výkonem, ale zároveň přiznal, že si uvědomuje, že má ještě prostor ke zlepšení. „Vím, že mám na víc, každým zápasem se cítím lépe," řekl Mbappé po utkání.

Mbappé otevřel skóre krátce po zahájení druhého poločasu, čímž pomohl Realu k důležitému vítězství. Jeho branka byla již pátou v sedmém utkání od jeho příchodu do španělského klubu, což svědčí o tom, že se pětadvacetiletý francouzský útočník rychle adaptoval na nové prostředí. „Teď dávám góly a jsem tu šťastný," pokračoval Mbappé ve svém hodnocení. „Bylo to těžké střetnutí, ale taková je Liga mistrů. Soutěž se změnila, takže je důležité rychle sbírat výhry, abychom zjistili, zda se můžeme kvalifikovat."

Prosadil se také Endrick

Real Madrid pod vedením zkušeného trenéra Carla Ancelottiho došel v zápase ke třem bodům. Po Mbappého gólu sice Ancelottiho svěřenci inkasovali branku na 1:1 po rohovém kopu a následné hlavičce Denise Undava, jenže Real pokračoval v útočné aktivitě a udeřil rovněž ze vzduchu zásluhou Rüdigera. V závěrečných minutách utkání trenér Ancelotti nasadil do hry osmnáctiletého brazilského útočníka Endricka, jenž rovněž při svém debutu za Real Madrid v této soutěži rozvlnil síť a třetím gólem Los Blancos dal definitivní razítko na tři body.

Endrick skóroval z hranice šestnáctky, když místo přihrávky zkušenějším spoluhráčům zvolil střelu, kterou překvapil brankáře soupeře. Jeho odvážné řešení chválil i brankář Thibaut Courtois. „Je to kluk s velkou kvalitou a ukázal ji. Svou osobnost nastínil tím, že nepřihrával, ale sám střílel," řekl Courtois, který je jednou z opor madridského klubu.

Soutěž jsme začali dobře, ale pořád máme prostor ke zlepšení, řekl Motta po výhře Juventusu. Promluvil také k frustraci Vlahoviče

další zajímavé články