čtvrtek, 19. 09. 2024
Soutěž jsme začali dobře, ale pořád máme prostor ke zlepšení, řekl Motta po výhře Juventusu. Promluvil také k frustraci Vlahoviče

Soutěž jsme začali dobře, ale pořád máme prostor ke zlepšení, řekl Motta po výhře Juventusu. Promluvil také k frustraci Vlahoviče

Fotbalisté Juventusu Turín zvládli vstup do nového ročníku Ligy mistrů a připsali si vítězství nad PSV Eindhoven, což potěšilo jejich nového trenéra Thiaga Mottu. Kouč Staré dámy také promluvil ohledně frustrace útočníka Vlahoviče.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 18. 09. 2024
  • , zdroj fotky: TONDA TRAN/CNC/Profimedia

Trenér Juventusu Thiago Motta byl po utkání Ligy mistrů s PSV Eindhoven, které jeho tým vyhrál 3:1, spokojený s výkonem svých hráčů. Přesto však upozornil, že je stále co zlepšovat. Zároveň se vyjádřil k podrážděnosti srbského čtyřiadvacetiletého útočníka Dušana Vlahoviče, jenž nebyl spokojený s tím, že se mu nepodařilo skórovat. „Musí zvládnout své emoce. Stává se, že útočník nedá gól, ale musí myslet na to, že na hřišti jsou i jiné věci a že gól přijde," prohlásil Motta na adresu svého svěřence.

V zápase se Juventus ujal vedení už v prvním poločase zásluhou Kenana Yildize a Westona McKennieho, kteří zařídili náskok 2:0. Sám Vlahovič měl několik šancí, aby zvýšil skóre, a ačkoliv z nich sám neskóroval, po začátku druhého poločasu připravil třetí gól pro letní akvizici z Fiorentiny Nica Gonzáleze. I přes asistenci však sám Vlahovič zůstal bez gólu, což vedlo k jeho frustraci. Ke konci zápasu měl srbský forvard dvě velmi dobré příležitosti, ale obě neproměnil, což u něj vyvolalo viditelnou zlost. Šlo tak již o třetí zápas v řadě, ve kterém se kanonýr Staré dámy nedokázal prosadit. Navzdory tomu však Thiago Motta zůstal s jeho přístupem spokojený. „Jsem s jeho prací spokojený," řekl Motta a doplnil: „Dnes gól nedal a je pravda, že útočník chce vždycky skórovat. Je správné, že má tuto ambici. Nicméně musí zvládnout emocionální stránku hry. Stává se, že útočník nedá gól, ale musí myslet na to, že na hřišti jsou i jiné věci a že gól přijde. Máme i další útočníky, důležité je, aby se podílel na týmové hře."

Mottův Juventus zatím neporažen

Motta byl jmenován trenérem Juventusu v červnu poté, co klub ukončil spolupráci s Massimilianem Allegrim. S výhrou svých svěřenců nad PSV byl bývalý hráč klubů jako PSG, Barcelona či Inter Milán spokojen, ale zároveň věří, že tým má stále prostor pro zlepšení. „Dnes se mi líbila konkrétnost našeho výkonu," řekl po utkání. „Ale můžeme se zlepšit v mnoha dalších věcech, abychom našim soupeřům ztížili hru. Gól, který jsme inkasovali, mě trápí nejméně. Co se týče kvality hry, máme stále co zlepšovat. Jdeme ale správnou cestou. Soutěž jsme začali dobře vítězstvím a teď v tom musíme pokračovat," uzavřel své hodnocení. Juventus zatím v této sezóně zůstává neporažený ve všech soutěžích. Nyní ho čekají v Serii A zápasy s Neapolí a Janovem. Následně 2. října zamíří v rámci Ligy mistrů na půdu RB Lipsko.

Hvězda v Bayernu sedí na lavičce a chce pryč. Zájem je z Anglie

další zajímavé články