čtvrtek, 19. 09. 2024
Hvězda v Bayernu sedí na lavičce a chce pryč. Zájem je z Anglie

Hvězda v Bayernu sedí na lavičce a chce pryč. Zájem je z Anglie

Manchester United a West Ham patří mezi kluby, které se zajímají o Leona Goretzku z Bayernu Mnichov. Ten je údajně rozrušený kvůli nedostatku herního času s německým gigantem.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 18. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia

Záložník se pod vedením nového manažera Vincenta Kompanyho propadl v hierarchii a odehrál v této sezoně zatím jen jednu minutu soutěžního fotbalu.

Devětadvacetiletý hráč je v pořadí za Aleksandarem Pavlovičem a letním podpisem Joaem Palhinhou v Kompanyho plánech a není z toho nadšený.

Sportovní ředitel Bayernu Max Eberl k situaci Goretzky řekl: „Od začátku jsme komunikovali velmi jasně. Leon věděl, že se spoléháme na Pavloviče a že přivedeme Palhinhu a že Kimmich bude hrát zase víc ve středu. Také jsme řekli, že až bude Leon připraven čelit situaci, bude s ním zacházeno úplně normálně. Leon je skvělý chlap. Mám ho moc ráa, i když je momentálně evidentně naštvaný. Já to taky chápu. Ale to k fotbalu patří.“

The Sun hlásí, že Manchester United i West Ham již projevily zájem o německého reprezentanta, zatímco ostatní týmy Premier League by mohly udělat krok, pokud by odchod Bayernu Mnichov vypadal jako jasná věc.

Páka pro Angličany

Goretzkův kontrakt v Bayernu platí do léta 2026, takže s jeho přestupovou hodnotou, která bude klesat, když zamíří do posledního roku jeho smlouvy, mohou Bavoři v lednu bez problémů prodat.

Kamenem úrazu pro jakoukoli dohodu by byly obrovský plat, který Goretzka v Bayernu má, přičemž bývalý hráč Schalke údajně vydělává kolem 273 tisíc liber týdně.

Záložník oslaví v únoru 30 let a přinesl by obrovské množství zkušeností do každého klubu, do kterého by nastoupil, s 57 reprezentačními starty v dresu Německa. S Bayernem vyhrál pět titulů a v roce 2020 vyhrál Ligu mistrů.

Zdá se však nepravděpodobné, že by si své místo v dohledné době získal pod Kompanym zpět poté, co Bayern začal skvěle, kdy vyhrál své první tři bundesligové zápasy a už je jasně v čele tabulky.

Ibrahimovičův gólový syn válí v juniorce AC Milán a říká si o šanci v áčku Rossoneri

další zajímavé články