středa, 18. 09. 2024
Pacioretty doufá, že v Torontu vzkřísí svou kariéru. Pokud ne, nedostane smlouvu

Pacioretty doufá, že v Torontu vzkřísí svou kariéru. Pokud ne, nedostane smlouvu

Max Pacioretty, někdejší elitní střelec NHL, se dočkal nové příležitosti. Ve středu podepsal profesionální zkušební smlouvu s Toronto Maple Leafs. Tento krok dává pětatřicetiletému útočníkovi šanci na restart kariéry po sérii zranění, která ho v posledních letech výrazně limitovala.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 13. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Montreal Canadiens

Pacioretty zažil v minulé sezóně komplikovaný návrat. Po dlouhé pauze způsobené přetržením Achillovy šlachy se na led vrátil až v lednu, kdy si za Washington Capitals stihl připsat 23 bodů v 47 zápasech.

Max Pacioretty býval jedním z nejkonzistentnějších střelců NHL. Ve své kariéře pravidelně překonával hranici 30 gólů a byl klíčovým hráčem ve všech týmech, ve kterých působil, naposledy ve Vegas Golden Knights. V posledních čtyřech sezónách však odehrál jen 139 z 302 možných zápasů, což přináší pochybnosti ohledně jeho zdraví a formy.

Šance v Torontu

Paciorettyho příležitost v Torontu přichází ve formě zkušební smlouvy, což znamená, že jeho budoucnost v týmu závisí na tom, zda dokáže přesvědčit vedení Maple Leafs, že je připraven fyzicky i herně. Ačkoli je těžké očekávat, že okamžitě naváže na své nejlepší výkony, zkušenosti a dřívější úspěchy ho stále dělají hráčem, kterého by Leafs mohli využít v boji o Stanley Cup.

Podle informací z letních tréninků, Pacioretty vypadal dobře a dostával pozitivní zpětnou vazbu, což je pro hráče po dvou těžkých zraněních povzbuzující zpráva. Tréninky sice nejsou zápasy, ale Pacioretty ví, že pokud zůstane zdravý, může Torontu nabídnout to, co kdysi dělalo z něj jednoho z nejobávanějších útočníků v lize. Toronto tak může získat důležitého hráče do svého kádru, který se pokusí naplnit ambice bojovat o pohár.

další zajímavé články