úterý, 17. 09. 2024
Kvalifikace MS 2026 Jížní Amerika: Mistři světa prohráli v Kolumbii, Brazílie nedokázala bodovat v Paraguayi

Kvalifikace MS 2026 Jížní Amerika: Mistři světa prohráli v Kolumbii, Brazílie nedokázala bodovat v Paraguayi

V úterý se ve světě fotbalu zrodila dvě nečekaná překvapení. Kolumbie zdolala Argentinu 2:1 a Brazílie podlehla Paraguayi 0:1. Tyto zápasy jihoamerické kvalifikace na mistrovství světa ukázaly, že týmy mohou mít problémy zvláště když jim chybí klíčové hvězdy jako Lionel Messi a Neymar.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 11. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Kolumbie v Barranquille přehrála Argentinu díky skvělému výkonu Jamese Rodrígueze, který si připsal asistenci a proměnil penaltu, která zajistila vítězství. Zápas se odehrál bez Messiho, což oslabilo argentinský útok. První gól za Kolumbii vstřelil Yerson Mosquera, ale Argentina krátce po přestávce vyrovnala, když Nico Gonzalez využil chybu Rodrígueze. James však svou chybu odčinil a svým gólem rozhodl. „Je to skvělá výhra proti týmu, který vyhrál všechno,“ prohlásil po zápase James Rodríguez, uvádí web AP News

Brazilské trápení pokračuje

Brazilský trenér Dorival Júnior utrpěl první porážku od svého lednového nástupu do funkce, když jeho tým nestačil na Paraguay. Brazílie bez Neymara působila v útoku bezradně. Paraguay rozhodla zápas gólem Diega Gómeze z 20. minuty, kdy míč po odrazu od tyče překonal brankáře Alissona. Brazílie měla jen málo šancí a nedařilo se jí najít recept na defenzivně hrající soupeře.

Mrzí nás, že nás v tom lidi nechali. Hráli jsme v Praze venkovní zápas, přiznali čeští fotbalisté po utkání s Ukrajinou

Lucas Moura se po zápase vyjádřil jasně: „Jakmile dali gól, věděli jsme, že to bude těžké.“ V kvalifikaci si vede nejlépe Argentina, která má po osmi zápasech 18 bodů, těsně následovaná Kolumbií s 16 body. Paraguay díky vítězství nad Brazílií zůstává ve hře o postup.

další zajímavé články