úterý, 17. 09. 2024
Mrzí nás, že nás v tom lidi nechali. Hráli jsme v Praze venkovní zápas, přiznali čeští fotbalisté po utkání s Ukrajinou

Mrzí nás, že nás v tom lidi nechali. Hráli jsme v Praze venkovní zápas, přiznali čeští fotbalisté po utkání s Ukrajinou

Ukrajinští reprezentanti již přes dva roky neodehráli zápas v rodné zemi. V utkání Ligy národů sice prohráli 2:3, ale díky převaze ukrajinských fanoušků se v pražském Edenu cítili jako doma. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 11. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Česká fotbalová reprezentace

Ukrajinští fanoušci se zahalili do státních vlajek a na tribunách jednoznačně předčili domácí příznivce. V okolí stadionu nabízeli pouliční prodejci vlajky Ukrajiny a na tváře si lidé mohli nechat namalovat žlutomodré barvy, téměř všude byla slyšet ukrajinština.  

Je mi úplně jedno, jak se na mě bude kdo dívat. Ale tohle je strašidelné. Přece nemůžeme dopustit, aby se takhle lístky prodaly. To raději budu hrát na prázdném stadionu. Tohle je český nároďák a my jsme v Praze. Všichni jsme viděli, jak to vypadalo. Strašný,” uvedl po úterním zápase v rozhovoru naštvaný Václav Černý.  

Zatímco výsledek mluví pro Česko, tribuny si podmanili příznivci hostů. Snad jen známá Tribuna Sever nabídla vyrovnané měření sil. “Mrzí mě, že nás v tom lidé nechali. Věděli jsme, že Ukrajinců bude hodně, ale myslel jsem si třeba půl na půl,” uvedl dvougólový střelec Pavel Šulc. 

Hráči nechali na hřišti vše, hodnotil trenér Hašek 

Čeští fotbalisté v druhém utkání čtvrtého ročníku Ligy národů porazili Ukrajinu 3:2. Svěřenci trenéra Ivana Haška částečně odčinili sobotní debakl 1:4 v Gruzii a ve skupině B1 poprvé bodovali. Dvakrát se střelecky prosadil plzeňský Pavel Šulc, pro kterého to byly premiérové góly v národním týmu.  

“Před zápasem jsme se hodně věnovali teorii, přehodnotili jsme to na čtyři obránce. Nemůžeme teď hrát nějaký krásný a líbivý fotbal, ale nasazení a bojovnost z hráčů v zápase přímo čišela. Zápas měl grády, musím klukům poděkovat, jak se vydali, jak šli nadoraz. Ukázali charakter. Nevyšlo nám to v Gruzii, jsem rád, že jsme napravili dojem. I když tam samozřejmě nějaké vady byly. V závěru jsme spadli do hlubokého bloku, ale bojovností jsme to ustáli,” uvedl na tiskové konferenci po utkání s Ukrajinou Ivan Hašek. 

Podruhé v kariéře nastoupil za národní tým v soutěžním utkání od úvodní minuty Pavel Šulc. Již během prvního poločasu zápasu se dvakrát střelecky prosadil, čímž výrazně pomohl k výhře 3:2. 

Šulc nastoupil za národnítým poprvé v březnu tohoto roku při výhře 2:1 v přípravě v Norsku. Soutěžní premiéru si připsal na EURO 2024 proti Portugalsku. V úterním zápase si připsal domácí premiéru a nastoupil v základní sestavě.  

K výhře nad Ukrajinou přispěl dvěma góly. Nejprve doklepl střílená míč Černého a v nastavení prvního poločasu parádním volejem z vápna nedal šanci brankáři.  

Češi si chtějí napravit reputaci v zápase s Ukrajinou. Hašek očekává mnohem lepší výkon

 

další zajímavé články