úterý, 17. 09. 2024
Další pokus Dynama. Tentokrát bere borce, co se prosadil ve Slavii i Plzni

Další pokus Dynama. Tentokrát bere borce, co se prosadil ve Slavii i Plzni

Dynamo České Budějovice prožívají zatím tragickou sezónu a vedení v čele s trenérem Františkem Strakou hledá posily. Několik hráčů přišlo na zkoušku, následně byli vyhozeni. Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš? Ne tak docela.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 11. 09. 2024
  • , zdroj fotky: SK Dynamo České Budějovice

V sedmi kolech Dynamo ani jednou nevyhrálo, vstřelilo jedinou branku a získalo jeden bod. Prostě hrůza. Tým hledá způsoby, jak se dostat z krize.

Straka týmu ordinuje různá soustředění i duely s celky, které hrají nižší soutěže. Jeden takový zápas se odehraje tento týden, kdy jihočeský celek ve středu čeká střet s divizní Soběslaví. 

V tom se představí i testovaný Ubong Ekpai. Že vám to jméno něco říká? Jasně! Osmadvacetiletý krajní záložní má v nejvyšší české soutěži odehráno 102 utkání a více než solidní životopis. Baník, Mladá Boleslav, Viktoria Plzeň, Liberec, Zlín i Slavia Praha. Hrál i za Budějovice. Kdo z vás to má, chtělo by se říct.

Šance hlavně pro mladé

Oproti předešlým duelům dostanou dle webu Dynama tentokrát hráči A-mužstva odpočinek, výraznější prostor dostanou talentovaní mladíci z rezervy či akademie, kteří mají příležitost ukázat se realizačnímu týmu.

„Já jsem rád, že tyhle zápasy máme, poněvadž potřebuji kluky z našeho béčka a devatenáctky více poznávat. Od toho máme tyto zápasy. Já jsem rád, že to kluci budou absolvovat. Kádr, který pojede do Jablonce, tak tu zůstává, ten hrát nebude. Máme i určitá zranění, nemohu riskovat další. Na druhou stranu je to velká šance pro ty kluky, kteří dostanou šanci. Mají možnost si zahrát pod hlavičkou áčka, mohou ukázat svoji kvalitu,“ řekl k tomu Straka.

Čtveřice českých klubů vyhlíží evropské soutěže. Kolik kdo vydělá?

další zajímavé články