úterý, 17. 09. 2024
Čtyři góly ve třech duelech vystřelily plzeňského Bella do Pardubic. Ty budou velmi aktivní i v zimním přestupovém okně

Čtyři góly ve třech duelech vystřelily plzeňského Bella do Pardubic. Ty budou velmi aktivní i v zimním přestupovém okně

Pardubice posílil devatenáctiletý nigerijský střelec James Bello. Momentálně čtrnáctý tým tabulky si ho vypůjčil do konce sezony a slibuje si od něj góly. 


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 09. 09. 2024
  • , zdroj fotky: FK Pardubice

 

Bello po hostování z nigerijské akademie Right2win přestoupil do Plzně natrvalo v létě. V této sezoně poprvé nastoupil za A-tým, v úvodním utkání 4. předkola Evropské ligy proti skotským Hearts odehrál závěrečnou půlhodinu. Za třetiligovou plzeňskou rezervu dal v novém ročníku čtyři branky ve třech zápasech, což není špatná bilance.

"V Jamesi Bellovi vidíme velký potenciál, proto dostal šanci v prvním týmu. Pro jeho vývoj je dobře, že odchází do prvoligového týmu, což mu v jeho kariéře může hodně pomoci. My jej samozřejmě budeme pozorně sledovat,“ prohlásil na klubových stránkách FCP sportovní ředitel Daniel Kolář.

Na východě Čech si od něj slibují velmi dobré zakončení

"Chtěli jsme přivést na kraj zálohy posilu, díky které by byla na tomto postu větší konkurence a spolu s ní více herních variant. Bello je rychlý a technicky dobře vybavený fotbalista. Vyniká ve hře jeden na jednoho a také si od něho slibujeme velmi dobré zakončení," uvedl sportovní ředitel Vít Zavřel na webu fkpardubice.cz.

"Věřím, že nám pomůže. Už dnes se ale budeme připravovat na zimní přestupové okno, během kterého budeme chtít být velmi aktivní," doplnil funkcionář.

Premiéru v novém týmu si může Bello odbýt v sobotu v domácím duelu s Olomoucí.

 

Sparta v Lize mistrů zabojuje o postup. Zápas v Rotterdamu je ještě větší bomba než ten na City, říká Vízek. To o Kuchtu má strach

další zajímavé články