neděle, 15. 09. 2024
Elias Cobbau na cestě do Sparty Praha a do Ligy mistrů

Elias Cobbau na cestě do Sparty Praha a do Ligy mistrů

Belgický obránce Elias Cobbaut (26) je blízko přestupu do pražské Sparty. Po odchodu z italské Parmy se zdá, že jeho další kroky povedou do České republiky, kde by se mohl připojit k českému rekordnímu mistrovi. Cobbaut, který je schopný hrát jak ve středu obrany, tak na levé straně, jedná s pražskou Spartou o svém přestupu.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 01. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Tento přesun je o to zajímavější, že Sparta Praha bude hrát Ligu mistrů, kde se utká například s Manchesterem City a Atléticem Madrid.Jeho bývalý klub KV Mechelen, kde v sobotu hostoval, také dlouho uvažoval o jeho návratu, zejména proto, že se pro něj hned tak nějaké jiné řešení neobjevilo. Cobbaut však vždy preferoval nové zahraniční dobrodružství a Sparta Praha mu může nabídnout nejen stabilní místo v týmu, ale i možnost účasti v prestižní Lize mistrů, uvádí web Gva.be.

České kluby v Evropě zazářily. Kdo z hráčů si řekl o pozornost v elitních soutěžích?

V roce 2021 se Cobbaut přestěhoval z Anderlechtu do Parmy, kde ve své první sezoně v Serii B získal titul. Bohužel jeho kariéru v Itálii přerušilo vážné zranění, které ho na delší dobu vyřadilo ze hry. Po návratu na hřiště v Parmě nezískal stabilní místo v týmu a nyní má v italském klubu smlouvu jen na jeden rok.

Ideální čas na změnu

Vzhledem k situaci v Parmě se přestup do Sparty Praha jeví jako nejlepší možnost pro všechny strany. Sparta hledá zkušeného obránce, který by posílil jejich obranu v náročné sezóně, a Cobbaut hledá nový klub, kde by mohl restartovat svou kariéru a znovu se prosadit na evropské scéně.

další zajímavé články