neděle, 15. 09. 2024
Cílem je návrat zpátky na vrchol. Opory se musí předvést, zní z Minnesoty

Cílem je návrat zpátky na vrchol. Opory se musí předvést, zní z Minnesoty

Minnesota Wild se po neúspěšné minulé sezóně, kdy poprvé od roku 2019 nepostoupila do play-off, nachází na rozcestí. Generální manažer Bill Guerin je však odhodlán vrátit tým zpět mezi elitu NHL, i když klub stále čelí výrazným finančním omezením.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 31. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Minnesota Wild

Jedním z hlavních problémů, které Minnesotu tíží, jsou pokuty za vyplacení smluv bývalých hráčů Ryana Sutera a Zacha Pariseho. Tyto smlouvy zatěžují platový strop částkou 14,74 milionu dolarů, což výrazně omezuje možnosti týmu. Navzdory těmto překážkám je Guerin přesvědčen, že tým má potenciál uspět už v nadcházející sezóně.

„Nechceme čekat na příští rok,“ říká Guerin. „Věříme, že máme na to vyhrávat už teď. Naším cílem je vrátit se do play-off a bojovat o Stanley Cup.“

Přestože se tým potýkal s několika zraněními klíčových hráčů, jako jsou kapitán Jared Spurgeon, Marcus Foligno a Jonas Brodin, manažer věří, že s návratem zdravých hráčů a lepším výkonem některých útočníků může Minnesota opět dosáhnout kýžených úspěchů.

Guerin vyzývá k větší odpovědnosti od hráčů, kteří zaostali za očekáváním. Marcus Johansson, Frederick Gaudreau, Matt Boldy a hlavní hvězda Kirill Kaprizov jsou mezi těmi, od nichž se očekává zlepšení a návrat k výkonnosti, kterou již v minulosti prokázali.

„Potřebujeme, aby naši hráči znovu našli svou formu a dosáhli na své obvyklé výkony,“ zdůrazňuje Guerin v rozhovoru pro NHL.com.

Ačkoli letošní léto nebylo pro Wild příliš bohaté na velké změny, klub sází na vývoj mladých talentů. První výběr draftu 2022, Liam Ohgren, by se mohl stát důležitým článkem týmu, zatímco nadějný brankář Jesper Wallstedt má před sebou větší roli, která by mohla výrazně ovlivnit budoucnost klubu.

Guerin ví, že cesta zpět na vrchol nebude snadná, ale je přesvědčen, že Minnesota Wild má předpoklady k tomu, aby se vrátila mezi nejlepší týmy ligy. „Nejdůležitější je, abychom se od minulých neúspěchů odrazili a ukázali, že patříme mezi elitu NHL,“ uzavírá manažer s nadějí lepších zítřků.

další zajímavé články