neděle, 15. 09. 2024
Napjatá situace v Bostonu. Gólman Swayman chce rekordní plat. Klub váhá

Napjatá situace v Bostonu. Gólman Swayman chce rekordní plat. Klub váhá

V Bostonu se schyluje k napjatému podzimu. Veškerá pozornost se totiž upírá na brankáře Jeremyho Swaymana, jehož budoucnost je stále nejistá.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 30. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Boston Bruins

Pětadvacetiletý Swayman by rád s Medvědy podepsal novou smlouvu, která by však měla být jednou z největších v historii klubu. Jeho vyjednávání s Boston Bruins se ale protahuje, a to zejména kvůli jeho požadavkům na výrazně vyšší plat, přičemž se spekuluje o částce blížící se 10 milionům dolarů ročně.

Tento mladý gólman, který má být dlouhodobou oporou týmu, se stal centrem pozornosti nejen díky svým výkonům na ledě, ale i díky své vyjednávací strategii. V rozhovoru, který nabídl například stanici WZLX, zdůraznil svůj nový pohled na vyjednávání, která již nevnímá jako emocionální boj, ale jako čistě obchodní záležitost.

Swayman, který studoval obchod na univerzitě v Maine, přiznal, že se během uplynulého roku intenzivně vzdělával a nyní chápe, že se jedná o strategický proces, který vyžaduje chladnou hlavu. Pro Boston Bruins je situace složitá. Klub již přišel o brankářskou jedničku Linuse Ullmarka a nyní stojí před nutností dohodnout se se Swaymanem, aby měl nějakou osvědčenou kvalitu mezi tyčemi.

Bruins mají pod platovým stropem volných pouze 8,6 milionu dolarů, což znamená, že pokud by Swayman skutečně dosáhl na požadovanou částku deseti milionů, musel by klub ještě najít způsob, jak ušetřit další prostředky, aby byl schopný pokrýt všechny své náklady.

Prezident klubu Cam Neely připouští, že jednání byla náročnější, než očekával, a možnost, že Swayman do tréninkového kempu nenastoupí, stále existuje. Navzdory tomu všemu zůstává optimistický, že se obě strany nakonec dohodnou. Swayman však dává najevo, že nehodlá ustoupit, a to ani za cenu dalšího prodlužování jednání. V Bostonu tak vládne napjatá atmosféra, která může přetrvávat až do samotného začátku ligové sezony.

další zajímavé články