neděle, 15. 09. 2024
Červenka si v Pardubicích připsal první bod, ostrý start čeká Dynamo příští čtvrtek

Červenka si v Pardubicích připsal první bod, ostrý start čeká Dynamo příští čtvrtek

Hokejové Pardubice se před novým ročníkem Tipsport extraligy opět výrazně posílily a rády by ukončily pětiletou nadvládu třineckých Ocelářů. V přípravě zvítězilo Dynamo ve všech třech případech, žádná hitparáda to ale nebyla. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 30. 08. 2024
  • , zdroj fotky: HC Dynamo Pardubice

Pardubice se pod taktovkou majitele Petra Dědka probojovaly konečně do finále Tipsport extraligy, kde ale v sedmém utkání nestačily na třinecké Oceláře. Ti tak opanovali nejvyšší českou soutěž už popáté v řadě a chuť je rozhodně neopouští.

I letos ale hlavním favoritem bude Dynamo. Vždyť do svých řad nalákalo Jiřího Smejkala, Andreje Šustra či mistra světa Romana Červenku, který se do Česka vrátil po osmi letech strávených ve Švýcarsku.

Pardubice zvládly všechny tři přípravné zápasy, ovšem žádná hitparáda to nebyla. Před jednadvaceti dny porazily svůj rezervní tým 5:3, 20. srpna si poměrem 3:2 poradily se Žilinou a včera v Hacker Pschorr Areně po prodloužení udolali Mnichov. 

Favorit utkání se do vedení dostal po trefě Mateje Pauloviče ze třicáté minuty, ještě během druhé části ale Mnichov duel otočit. Zápas do prodloužení poslal Lukáš Sedlák, jenž ujel v oslabení a rozhodující trefu v prodloužení obstaral Martin Kaut.

Na jeho branku přihrál již zmíněný Roman Červenka, který si tak ve druhém utkání za Pardubice připsal první kanadský bod. Dynamo se nyní vrací domů, kde se bude chystat na ostrý start.

Ačkoliv Tipsport extraliga začíná až 18. září, už příští čtvrtek čeká na Pardubice start v Lize mistrů. Na úvod bude hostit Fehervar AV19 a do startu české soutěže absolvuje ještě další tři zápasy. 

další zajímavé články