pondělí, 16. 09. 2024
Dnes startuje Pohár mistrů! Čeští šampioni se připojují k boji

Dnes startuje Pohár mistrů! Čeští šampioni se připojují k boji

Nový ročník Poháru mistrů startuje stejně jako před rokem severní konferencí, ve které se potkají celky z Finska a Švédska. O postup do semifinále budou bojovat i čeští florbalisté Němeček s Langerem. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 23. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Český florbal

Již podruhé se rozebíhá Pohár mistrů, kdy se mezi sebou utkají týmy z top čtyř světových lig – Česka, Finska, Švédska a Švýcarska. Tyto týmu jsou rozděleny na dvě konference – severní a jižní.  

Do prvních bojů vstoupí mužské i ženské celky ze severu Evropy. Vítězové svých sérií poté budou čekat na los semifinálových sérií a mohou tak narazit na čtyřlístek českých týmů, které budou v rámci jižní konference bojovat o postup do další fáze v září. 

Dnes v podvečer se mezi sebou utkají švédský vicemistr Pixbo Wallenstam a vítěz posledního ročníku finské F-Liigy. Úvodní duel se odehraje na domácí půdě Pixba ve Wallenstam Areně. V sobotu vstoupí do boje také čeští reprezentanti Filip Langer a Ondřej Němeček, kteří na jaře ovládli se Storvretou nejvyšší švédskou soutěž. Jejich soupeřem bude finský pohárový vítěz Nokian KrP. 

Své série zahájí v neděli i ženy. Švédské šampionky Thorengruppen bude čekat souboj s hráčkami Classicu, finské vítězky TPS Turku budou čelit Pixbu.  

Florbal v Olomouci. Jubilejní 10. ročník Moravian Cupu přivítá rekordní počet týmů! 

Krajská metropole Hané čeká na přelomu srpna a září početně jedna z největších sportovních akcí roku Olomouckého kraje. Přes 1500 mládežníků z Česka, Finska, Lotyšska, Polska a Slovenska naplní sportovní haly v Olomouci. 

Desetileté výročí mezinárodního turnaje TEMPISH Moravian Cup oslavíme spolu s rekordním počtem týmů sobotním večerním programem v Galerii Šantovka, kde se setkají zúčastněné týmy, a kromě dalšího programu bude na místě probíhat také nájezdová soutěž. Kromě oslav je ale samozřejmě důležitý sportovní program – šest hal, stovky zápasů a věříme, že i letos bude potvrzena účastnická spokojenost s dobrou organizací. Letos bude nově probíhat i samostatný dívčí turnaj,” uvedl ředitel turnaje Lukáš Rubín.  

Moravian Cup započal před deseti lety jako malý přátelský turnaj olomouckých juniorů a dorostenců na jedné hale pro několik málo týmů, nyní se z něj zrodil kolos s téměř stovkou pořadatelů, profesionální organizací a perfektním servisem pro týmy i fanoušky. 

Ostrava vstoupila do sezony úspěšně. Svými čtyřmi góly zazářil Fin Haveri

další zajímavé články