pondělí, 16. 09. 2024
Ostrava vstoupila do sezony úspěšně. Svými čtyřmi góly zazářil Fin Haveri

Ostrava vstoupila do sezony úspěšně. Svými čtyřmi góly zazářil Fin Haveri

Úspěšný vstup do sezony prožili florbalisté z Ostravy. Na půdě Troopers zvítězili díky čtyřem gólům finské posily Elmeriho Haveriho. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 16. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Český florbal

Velmi zajímavé střetnutí viděli diváci v Tuřanech. Domácí Troopers vedli už po sedmi minutách 3:0. Poté ale rozjel své představení Fin Haveri, který ještě do konce první části dvakrát překonal chytajícího mladíka Ursachera a na startu druhé periody vývoj utkání srovnal a dovršil čistý hattrick.  

Ve třetí třetině se zápasové klání zcela zlomilo. Nejprve pomohl superligovému celku vlastní gól domácích a poté se již po čtvrté prosadil Haveri. V poslední části pak dal definitivní razítko na ostravské vítězství dvěma góly Daniel Chatrný a Ostrava odjíždí domů s vítězstvím 9:5. 

Druhý triumf v Poháru Českého florbalu připsala pražská Sparta 

Stejně jako v úvodním utkání proti Chodovu otevřel skóre zápasu Jiří Curney. Již v první třetině vedli svěřenci Marka Vojty nad Butchis 3:0. V prostředním dějství se hráči z Vysočan prosadit nedokázali.  

Na druhé straně proměnil trestné střílení Jan Novotný, který tak překazil sparťanskému gólmanovi čisté konto. V posledních minutách zápasu pak podtrhli druhý triumf Sparty Krbec s Pražanem. ACEMA Sparta Praha zvítězila nad BUTCHIS 6:1. 

Reprezentaci žen čeká druhý přípravný kemp v rámci nového cyklu, který zakončí účastí na domácím mistrovství světa v Brně a Ostravě. Trenér Lukáš Procházka nominoval rozšířený kádr, v němž jsou také dvě nová jména. Kromě řady medailistek ze Singapuru je znovu v nominaci i sedmnáctiletá Nikola Štekerová. Brankářskou dvojici doplní Eliška Svrčková, která pomohla Češkám k medaili na mistrovství světa juniorek. Dalším novým jménem je pak Karolína Stůjková, kterou bude čekat první zkušenost s ženskou reprezentací, jak uvádí web Českého florbalu. České florbalistky se budou také připravovat na domácí turnaj Euro Floorball Tour, který se odehraje v listopadu v Karlových Varech. 

Zápasová příprava na novou sezonu je v plném proudu, stejně i přestupový trh. Koho přivítá Chodov a kdo se vrací pod Ještěd?

další zajímavé články