pondělí, 16. 09. 2024
Zápasová příprava na novou sezonu je v plném proudu, stejně i přestupový trh. Koho přivítá Chodov a kdo se vrací pod Ještěd?

Zápasová příprava na novou sezonu je v plném proudu, stejně i přestupový trh. Koho přivítá Chodov a kdo se vrací pod Ještěd?

Florbalisté pražského Chodova od nové sezony přivítají útočníka z náchodského Butchisu. Severočeši budou mít dvě nové posily a velkou novinku hlásí extraligové Bulldogs Brno. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 07. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Český florbal

Novou tvář ve svém týmu oficiálně přivítal Florbal Chodov, jak uvádí Český florbal. Z řad loňského superligového nováčka Butchisu přivedl Erika Papeže, který už si odbyl premiéru v rámci vrcholové části Poháru Českého florbalu.  

Odchovanec pražského kmene, který si vyzkoušel nejvyšší juniorskou soutěž v barvách Kladna a Bohemians, stál u postupu Butchisu z Národní ligy až do Livesport Superligy. Dvaadvacetiletý florbalista by rád na svou premiéru mezi florbalovou elitou navázal v novém působišti, kde už se uvedl v rámci duelu vrcholové části Poháru Českého florbalu. Zápas s prvoligovým Hradcem Králové hráčům z Jižního Města nevyšel, když prohráli po nájezdech, v nichž se také mladý nováček představil a byl jediným úspěšným střelcem Chodova.  

Florbalisté z Liberce uvítali ve svém kádru dvě nové posily 

První jméno nové tváře je fanouškům pod Ještědem velmi známé. Do týmu se vrací Vladimír Trčka, který naposledy působil u konkurence v České Lípě. Druhým nováčkem je juniorský reprezentant Šimon Ruber, odchovanec Gullivers Brno, odkud se v šestnácti letech vydal do švédské Storvrety. 

Vladimír Trčka strávil na severu Čech sezonu 2018/19 v nejvyšší juniorské lize, na začátku sezony 2022/23 pak oblékl dres superligového áčka. V průběhu ročníku se přestěhoval do České Lípy, kde strávil i uplynulý ročník, v němž nasbíral 26 bodů. “Bylo to především kvůli dojíždění, pořád jsem student technické univerzity v Liberci a skloubit školu se sportem není vždy jednoduché. Dalším aspektem byla parta, se kterou jsem vyrůstal v mládežnických kategoriích a lákavější a pro mě atraktivnější florbal. Sezonu bych rád rozdělil na dva cíle. První je týmový cíl – očekávám nejlepší možný výsledek v základní části a případném play off. Druhý je individuální, kdy chci být nápomocen týmu a získat si pozici v sestavě,” uvedl Trčka v oficiální zprávě na webu Liberce. 

Šimon Ruber se vrací do České republiky ze severu Evropy, aby poprvé okusil Livesport Superligu. “Jsem mladý hráč, který je ve věku, kdy se nejvíce rozvíjí. To bude i můj osobní cíl. Zlepšit se v několika herních aspektech, abych byl platným hráčem v klíčových momentech a došli jsme co nejdále v play off. Současně si také chci vybojovat nominaci na juniorské mistrovství světa,” popisuje Ruber. 

V ženské extralize se nově v týmu Bulldogs Brno představí reprezentační brankářka Monika Šolleová. Strůjkyně stříbrného úspěchu z mistrovství světa juniorek z roku 2022 a jedna z nejlepších gólmanek uplynulého extraligového ročníku se do moravské metropole ze střešovického Tatranu. 

Již dnes startuje nová sezona! O soutěžní premiéru se postarají Chodov a Hradec Králové 

další zajímavé články