neděle, 15. 09. 2024
České basketbalistky čekají na soupeře. V semifinále je čeká domácí Mexiko nebo Černá Hora

České basketbalistky čekají na soupeře. V semifinále je čeká domácí Mexiko nebo Černá Hora

Bez porážky prošly základní skupinou na předkvalifikačním turnaji o světový šampionát v Mexico City české basketbalistky. Ve třetím utkání zdolaly Venezuelu v pohodovém tempu 86:49 a čekají na soupeře. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 23. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Zatím bez výraznějších potíží procházejí Češky předkvalifikačním turnajem o světový šampionát. Základní skupinou prošly bez ztráty kytičky výhrami o jedenadvacet, třináct a naposledy o sedmatřicet bodů a vyhlíží semifinálový souboj, ve kterém je čeká buď domácí Mexiko, nebo Černá Hora.  

Nabádali jsme hráčky, aby přistoupily dobře k tomu začátku, protože jsme viděli, jakým způsobem otočily utkání s Mali. Přišly tam hráčky, které bojují na hranici faulu, ale hráčky zvládly začátek třetí čtvrtiny. Tím jsme odskočili a soupeř neměl co nabídnout,” komentoval v rozhovoru výhru nad Venezuelou asistent trenérky Romany Ptáčkové Petr Treml. 

Češky před zápasem nejprve sledovaly překvapivě vysokou výhru Koreje nad Mali, která vrátila asijský celek zpět do hry. Korejkám pak jen stačilo držet palce českému týmu, aby jakýmkoliv způsobem zvítězil a celek, který prohrál dva úvodní duely, postupoval do semifinále.  

Nevěděli jsem, co nás čeká. Věděli jsem, že potřebujeme vyhrát, abychom byli první ve skupině. Báli jsme se, jak zapůsobí zdržení začátku zápasu, ale zapůsobilo to asi skvěle, protože jsme měli skvělou střeleckou úspěšnost, jen jsem se pomaleji rozjížděli v obraně,” popsal Treml a Zeithammerová souhlasí: “Aspoň jsme měly víc času na rozstřílení a padaly nám střely z dálky, takže v tom nevidím problém. Byly jsme trochu ztuhlé, ale zvládly jsme to rozběhat.” 

Nyní české hráčky čekají na večerní souboj, ve kterém se střetnou o první místo ve druhé skupině Černá Hora a Mexiko. Poražený z tohoto duelu vyzve v sobotním semifinále Češky a vítěz se potká s Koreou. 

Přínos pro celou českou ligu? Ve Slavii věří, že Američan Bonner bude velkou hrozbou pro všechny soupeře

další zajímavé články