pátek, 20. 09. 2024
Chceme udělat vše proto, abychom byli úspěšní, uvedl Haraslín před zápasem Sparty s Malmö

Chceme udělat vše proto, abychom byli úspěšní, uvedl Haraslín před zápasem Sparty s Malmö

Fotbalisté pražské Sparty vykročí ve středu vstříc Lize mistrů. V úvodním duelu posledního předkola zavítají letenští do Malmö, kde budou usilovat o co nejlepší výsledek do domácí odvety. Znělku milionářské soutěže by si rád častěji vyslechl nejen Lukáš Haraslín.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 21. 08. 2024
  • , zdroj fotky: AC Sparta Praha

Sparta si Ligu mistrů zahrála naposledy v roce 2005. Od té doby se jí brány milionářské soutěže zavřely, teď to však může pod vedením kouče Larse Friise konečně prolomit. V rámci 4. předkola změří letenští síly se švédským Malmö, a jak uvedl křídelník Pražanů Lukáš Haraslín, favorit dvojutkání se hledá jen těžko. Nevím, jestli je to otázka na mě… To se ukáže až na hřišti. Já nedokážu říct, kdo je favoritem. My chceme dobře vstoupit do zápasu a udělat vše pro to, abychom byli úspěšní,” uvedl slovenský reprezentant, ke kterému budou vzhlížet nejen fanoušci Sparty.

Také ostatní hráči by si rádi vyzkoušeli nejprestižnější světovou fotbalovou soutěž. Ta je kromě konfrontace se špičkovými evropskými týmy proslulá také svojí znělkou. Samozřejmě je to sen každého fotbalisty, aby si Ligu mistrů zahrál. My jsme blízko k tomu, abychom ji hráli. Zatím jsme hymnu slyšeli jen v televizi… Bude to poprvé. Ale záležet bude, jak se předvedeme na hřišti. To je důležité. Musíme se prezentovat tak, abychom si znělku poslechli ještě několikrát,” dodal Haraslín.

Zbývá poslední krok

Cesta Sparty začala letos už ve 2. předkole. V něm splnili letenští povinnost a postoupili přes Shamrock Rovers, se kterým si po venkovním triumfu 0:2 poradili také doma poměrem 2:0. S rumunským FCSB už to bylo o poznání vyrovnanější střetnutí. Sparta si do Bukurešti odvezla remízu 1:1, v rumunské metropoli však předvedla v první půli koncert, který pramenil k dílčímu poločasovému vedení 0:3. Nakonec však domácí po změně stran zabrali a sahali po vyrovnání, na více, než dvě vstřelené branky se však nezmohli a Sparta mohla slavit postup.

Malmö si ve 2. předkole poradilo z Klaksvikem z Faerských Ostrovů. Po domácí výhře 4:1 sice nezvládlo venkovní odvetu a prohrálo 3:2, mrzet ho to však příliš nemuselo. V následujícím kole se pak švédský celek představil proti Paoku Soluň, který trochu překvapivě dokázal vyřadit. Po domácí remíze 2:2 uhrál v Řecku postupový výsledek 3:4 po prodloužení.

Musíme hrát dobře v každé chvíli dvojzápasu, nabádá Trpišovský před kvalifikací o Ligu mistrů

další zajímavé články