pátek, 20. 09. 2024
Musíme hrát dobře v každé chvíli dvojzápasu, nabádá Trpišovský před kvalifikací o Ligu mistrů

Musíme hrát dobře v každé chvíli dvojzápasu, nabádá Trpišovský před kvalifikací o Ligu mistrů

V úterý večer vstoupí Slavia do závěrečné fáze kvalifikace o Ligu mistrů. V případě úspěchu si Sešívaní zahrají milionářskou soutěž potřetí v historii. K tomu ale musí zdolat francouzské Lille, které trenér Jindřich Trpišovský přirovnal herním stylem k Realu Madrid.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 20. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Trenér Jindřich Trpišovský věří, že klíčovým faktorem pro úspěch Slavie v play-off Ligy mistrů proti francouzskému týmu Lille bude udržet soupeře pod kontrolou zejména v poslední třetině hřiště a zabránit jim v rozvinutí ofenzivních akcí. Na tiskové konferenci před úterním úvodním zápasem osmačtyřicetiletý Trpišovský zdůraznil, že Lille je velmi komplexní tým, jehož herní styl a postavení hráčů přirovnal k tomu, který praktikuje Real Madrid. „Je nezbytné, abychom se dokázali vyrovnat s jejich hrou, zejména na útočné polovině, kde jsou velmi silní. Jejich styl hry je založen na důkladné kombinaci ve středu pole a na křídlech, což jsou oblasti, kde jsou nejsilnější, jakmile se dostanou do útočného postavení. V české lize na podobný styl jen tak nenarazíte. Pokud bych měl jejich herní postavení k něčemu přirovnat, tak vzdáleně připomíná postavení hráčů Realu Madrid," řekl Trpišovský pro klubový web.

Trenér dále kladl důraz na kvalitní defenzivu, která byla v dosavadní části sezony jedním z hlavních pilířů úspěchu Slavie. „Budeme se opírat o naši dosavadní defenzivní kvalitu. V takovém zápase je také klíčové, abychom byli schopni kvalitní kombinační hry a drželi se na míči, což nám pomůže snížit tlak soupeře. Důležité budou také standardní situace, ve kterých je Lille velmi silné. Čelíme prostě velmi komplexnímu týmu," dodal trenér českého vicemistra.

Lille bude hrát v azylu

Lille odehraje zápas stejně jako ve 3. předkole proti Fenerbahce Istanbul v azylu ve Valenciennes, protože jejich stadion stále není připraven po nedávných olympijských hrách. „Osobně bych raději hrál na stadionu Lille, protože jsem tam nikdy nebyl. I tento stánek je ale velmi pěkný, zejména trávník vypadá fantasticky. Architektonicky nám trochu připomíná Eden, ale je škoda, že nemá takovou kapacitu jako stadion v Lille. Možná ani atmosféra nebude tak bouřlivá, ale přesto se na zápas velmi těšíme," uvedl Trpišovský.

Slavia bude mít výhodu domácí odvety, která se odehraje za týden v Edenu. „Proti kvalitnímu týmu musíte podat dobrý výkon ve všech fázích dvojzápasu, nestačí jen jeden dobrý zápas. Po zkušenosti s Unionem Saint-Gilloise víme, že budeme muset hrát dobře v obou utkáních, abychom dosáhli dobrého výsledku," řekl trenér, který se Slavií usiluje o druhý postup do hlavní fáze Ligy mistrů. To se v klubové historii podařilo Sešívaným pouze dvakrát. Mezi úvodním zápasem a odvetou nebude Slavia hrát ligový zápas v Mladé Boleslavi, protože soupeř si utkání odložil kvůli čtvrtečnímu zápasu 4. předkola Konferenční ligy. „My jsme chtěli s Boleslaví hrát, nechtěli jsme mít osm dní pauzu. Z tohoto pohledu je to pro nás spíše nepříjemnost a výhoda pro soupeře," dodal Trpišovský.

Konec s reprezentací? Kdepak! Dalič bude na Modriče spoléhat i nadále

další zajímavé články