pátek, 20. 09. 2024
Konec s reprezentací? Kdepak! Dalič bude na Modriče spoléhat i nadále

Konec s reprezentací? Kdepak! Dalič bude na Modriče spoléhat i nadále

Legendární záložník Luka Modrič pokračuje v národním týmu! Do své nominace na utkání Ligy národů ho zařadil kouč Chorvatska Zlatko Dalič, čímž popřel spekulace o Modričově možném konci.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 20. 08. 2024
  • , zdroj fotky: TONDA TRAN/CNC/Profimedia

Záložník světového formátu a kapitán chorvatské reprezentace i Realu Madrid Luka Modrič se rozhodl pokračovat ve své bohaté reprezentační kariéře i po svých 39. narozeninách, které oslaví letos v září. Přestože se již delší dobu spekulovalo o jeho možném odchodu z národního týmu po letošním mistrovství Evropy, Modrič nadále setrvává ve výběru trenéra Zlatka Daliče coby jedna z klíčových postav chorvatského mužstva. Jeho pokračování potvrdil sám Zlatko Dalič, který jej zařadil do nominace pro nadcházející zápasy Ligy národů.

Luka Modrič debutoval v chorvatském národním týmu v roce 2006, kdy mu bylo pouhých dvacet let. Od té doby odehrál neuvěřitelných 178 zápasů, čímž se stal rekordmanem v počtu startů za chorvatskou reprezentaci. Svými výkony na hřišti přispěl k největším úspěchům v historii chorvatského fotbalu. Pod jeho vedením získalo Chorvatsko stříbrnou medaili na mistrovství světa v roce 2018, ke které přidalo o čtyři roky později v Kataru ještě bronz. Přestože letošní mistrovství Evropy v Německu skončilo pro Chorvatsko zklamáním, Modričova přítomnost na hřišti byla nepostradatelná. V základní sestavě nastoupil ve všech třech duelech, ani on však nezabránil chorvatskému konci v nabité skupině B, ve které se objevil i pozdější evropský šampion Španělsko.

Dalič má ze setrvání kapitána radost

Po tomto turnaji nebylo jasné, zda Modrič bude pokračovat v reprezentaci. Mnozí očekávali, že se vydá cestou svých dlouholetých spoluhráčů Domagoje Vidy a Marcela Brozoviče, kteří se rozhodli ukončit své reprezentační kariéry. Modrič se však rozhodl zůstat a nadále pomáhat Daličovu výběru. „Mám radost, že náš kapitán zůstává na palubě. Je to naše velká síla, na hřišti i mimo něj," uvedl trenér Dalič při oznámení nominace na zápasy Ligy národů, ve kterých se Chorvatsko utká s Portugalskem a Polskem.

Modrič také nedávno prodloužil svou smlouvu s Realem Madrid o další rok, což ukazuje jeho odhodlání pokračovat na nejvyšší úrovni klubového i reprezentačního fotbalu. Držitel Zlatého míče za rok 2018 a šestinásobný vítěz Ligy mistrů je stále jednou z největších osobností světového fotbalu, a jeho rozhodnutí pokračovat v reprezentaci je pro chorvatský tým, ale i celou tamní veřejnost obrovskou vzpruhou.

Pohled expertů po prvním kole: Arsenal ukázal sílu, ale City zkušenosti. United černým koněm

 

další zajímavé články