pátek, 20. 09. 2024
Pohled expertů po prvním kole: Arsenal ukázal sílu, ale City zkušenosti. United černým koněm

Pohled expertů po prvním kole: Arsenal ukázal sílu, ale City zkušenosti. United černým koněm

Za námi je první kolo Premier League, a i když je na úvod obtížné něco hodnotit, přesto se o to několik předních expertů ze studia Sky Sports pokusilo.  


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 20. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Manchester City FC

Přestupové období se zavře za necelé dva týdny a obraz hry jednotlivých mužstev se ještě bude ladit. Přesto zde máme položeny nějaké základy, o které se můžeme opřít. Ty nám říkají, že kvalita a zkušenosti opět stojí na straně Manchesteru City, který se nepochybně pokusí o pátý ligový titul v řadě. Arsenal má také kvalitní mužstvo, které ovšem může ztroskotat na jedné věci…

„Kdyby se hrála čistě jedna soutěž a opomenuli bychom Evropu a domácí poháry, pak by pro mě Arsenal byl jasným favoritem na zisk titulu… Nebo ne úplně jasným, ale minimálně papírovým. Takovým favoritem, na kterého bych si dokázal vsadit. Když si to ale blíže rozeberu, přijde mi, že pokud jim odejdou dva nebo tři hráči, ta hra se jim rozpadne a City, kteří mají nejzkušenější kádr a nejzkušenějšího manažera z celé ligy, z toho pak budou těžit,“ rozpovídal se v debatě bývalý fotbalový obránce a nynější expert Jamie Carragher.

„Souhlasím s tím, že Manchester City má největší kvalitu. Pokud může Arsenal někdy vyhrát titul, pak právě teď, ale soupeřit s Guardilou a jeho šířkou kádru prostě nejde. Když se jim zraní hráč, nahradí ho druhým. O titul si to určitě rozdají tihle dva, ale protože City umí pracovat pod tlakem a jsou zkušenější, což dokonale ukázal už zápas s Chelsea, pak bych si tipl spíše je,“ doplnil jej Gary Neville.

Pak se podívali na top čtyřku. Tedy příčky, jež týmům umožní účast v Lize mistrů. „Tohle je strašně nevyzpytatelné, ale osobně tam vidím Liverpool společně s Chelsea, případně United. United mohou být černým koněm a i navzdory nepovedené loňské sezoně předskočit Chelsea, Aston Villu i Tottenham. Bude záležet, jak jim vyjdou zranění a jak se adaptují nové posily,“ zamyslel se Carragher.

„Já bych se nebál United zařadit i na třetí místo před Liverpool,“ usmál se Neville. „Samozřejmě, záleží na zraněních, kterých minulou sezonu bylo strašně moc, ale přijde mi, že od toho týmu vidím hlad něco dokázat. Tottenham hraje dobrý ofenzivní fotbal, je schopný porazit kohokoliv, ale zároveň prohrát s kýmkoliv. No a Chelsea po změně trenéra a dalších posilách potrvá, než si ty změny sednou. Uvidíme, jak si povede Liverpool teď po odchodu Kloppa...,“ konstatoval.

další zajímavé články