čtvrtek, 19. 09. 2024
Už nemůžu jen pracovat, říká Paska k prodeji své hráčské agentury

Už nemůžu jen pracovat, říká Paska k prodeji své hráčské agentury

Fotbalový agent Pavel Paska, který je považován za jednu z nejvýraznějších postav v českém fotbale, se rozhodl prodat svou hráčskou agenturu ISM, kterou založil v roce 1991. Důvodem jsou zdravotní problémy.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 14. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Novým majitelem se stal Michal Viktorin, bývalý obchodní ředitel pražské Sparty. Přestože Paska prodal svůj podíl, ve společnosti nadále zůstává a bude působit jako prezident a fotbalový manažer. Spolu s ním pokračuje i další významná postava českého fotbalu, vicemistr Evropy z roku 1996 Pavel Kuka, jenž se stal menšinovým akcionářem firmy. Pavel Paska si uvědomuje, jak těžké bylo pro něj učinit takové rozhodnutí. "Kdo mě zná, tak dobře ví, že agentura ISM je můj život a nebylo to vůbec lehké rozhodnutí. Zároveň ale musím zohlednit svůj věk a zdravotní stav, protože jsem měl minulý rok vážný zdravotní problém, což byl důrazný signál, že nemůžu jen pracovat," uvedl Paska, který letos oslavil své osmdesáté narozeniny. Tento krok tak není jen obchodním rozhodnutím, ale také zohledněním osobních a zdravotních okolností, které ho k tomu vedly.

Více než tři dekády zastupoval ty největší české hvězdy

Agentura ISM, kterou Paska vedl více než tři dekády, se stala synonymem pro úspěšné zastupování fotbalistů nejen v České republice, ale i na mezinárodní úrovni. Paska začal zastupovat fotbalisty ještě před založením agentury a během své kariéry se staral o přestupy mnoha významných hráčů. Mezi fotbalisty, které zastupoval, patří například Tomáš Skuhravý, Michal Bílek, Ivan Hašek, Pavel Kuka, Jan Koller, Karel Poborský, Patrik Berger, Vladimír Šmicer, Tomáš Rosický, Tomáš Ujfaluši, Marek Jankulovski a Milan Baroš. Hvězdy má ve svém sledu i v současnosti. Aktuálně ISM zastupuje hráče jako Patrik Schick, Tomáš Souček, Ladislav Krejčí a Adam Hložek, kteří patří mezi největší talenty českého fotbalu a jsou žádanými posilami na evropských fotbalových trzích.

Pro Michala Viktorina, který nyní převzal vedení agentury, to znamená velkou výzvu, ale také příležitost pokračovat v úspěšné tradici, kterou Pavel Paska založil. A naopak pro Pasku se prodej agentury jistě neznamená konec kariéry. I nadále totiž zůstane aktivní ve fotbalovém prostředí a bude se podílet na rozhodnutích, která budou ovlivňovat kariéry mnoha hráčů.

Sparta slaví postup. Friis v odvetném zápase naordinoval postupovou taktiku

další zajímavé články