čtvrtek, 19. 09. 2024
Lákadlo pro Jihočechy. Do NBL se po dvou letech vrací Lions

Lákadlo pro Jihočechy. Do NBL se po dvou letech vrací Lions

BK Jindřichův Hradec se vrací do nejvyšší české soutěže poté, co Kolín neobdržel licenci pro nadcházející ročník ligy. Jihočeský celek se tak po dvouleté pauze opět stane součástí NBL.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 13. 08. 2024
  • , zdroj fotky: BK Jindřichův Hradec

Basketbalisté Jindřichova Hradce si v nadcházejícím ročníku zahrají českou nejvyšší soutěž. Tato změna byla oznámena v úterý prostřednictvím oficiálních stránek soutěže, která tak začne v září tradičně se 12 účastníky. „Vzhledem k tomu, že Kolín nedostal licenci pro nadcházející sezonu, jsme rádi, že jsme se dokázali rychle dohodnout s Jindřichovým Hradcem. Ten i přes omezený čas na přípravu přijal nabídku účasti v nejvyšší soutěži. Věříme, že tento klub přinese do ligy nový impulz a přiláká zpět fanoušky z jižních Čech,“ uvedl předseda představenstva Asociace ligových klubů Tomáš Kotrč.

Návrat mezi elitu po dvou letech

Jindřichův Hradec se naposledy mezi tuzemskou elitou objevil v sezoně 2021/2022. Tehdy absolvovat neúspěšnou baráž se Slavií Praha, načež se poroučel o patro níže. V nejvyšší soutěži strávil celkem šest sezon, přičemž největším úspěchem bylo dosažení play off v roce 2015. „Pro náš klub je návrat do NBL velkou ctí a zároveň obrovskou výzvou, zvláště s ohledem na krátký čas, který máme na přípravu týmu a organizaci klubu. Čeká nás mnoho práce, ale věříme, že důvěru, kterou jsme dostali, nezklameme a že přechod do nejvyšší soutěže zvládneme,“ řekl generální manažer Lions Jan Tomanec.

Hlavním cílem pro nadcházející sezonu bude udržení se v lize. „V současné době intenzivně pracujeme na doplnění kádru a stabilizaci rozpočtu,“ dodal Tomanec. Domácí zápasy budou probíhat ve sportovní hale s kapacitou 1 200 diváků, což by mělo poskytnout klubu silnou podporu.

Kolín, který v uplynulé sezoně skončil na 10. místě, ztratil licenci kvůli nesplnění podmínek stanovených ALK do 31. července. „Byl jim stanoven termín na vyřešení situace, a dokonce jim bylo umožněno prodloužení do konce měsíce. Přesto se problém nevyřešil,“ uvedl sportovní ředitel ligy Šimon Sedlařík pro ČTK, aniž by specifikoval konkrétní pochybení.

Zářil v Austrálii i ve Finsku a teď by měl dodat hodně energie českému mistrovi. Kým uzavřel Nymburk soupisku?

další zajímavé články