pondělí, 09. 09. 2024
Fotbalová tragédie! Nečekaně zemřel strůjce zázraku z Leicesteru

Fotbalová tragédie! Nečekaně zemřel strůjce zázraku z Leicesteru

Anglický fotbal kouše velkou tragédii. Bývalý manažer Leicesteru City Craig Shakespeare zemřel ve věku 60 let, oznámila to jeho rodina.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 02. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia

Shakespeare, který také pracoval pro West Brom, Hull, Everton, Watford, Aston Villu a Norwich, byl asistentem Claudia Ranieriho, když Leicester vyhrál Premier League v roce 2016.

Poté nahradil Ranieriho na King Power Stadium v únoru 2017, kdy byl Ital vyhozen, ale později téhož roku také přišel o práci.

Shakespeare, který v roce 2016 působil také jako asistent manažera Anglie, zemřel klidně doma obklopený svou rodinou, uvedlo prohlášení vydané jménem jeho rodiny prostřednictvím Asociace ligových manažerů.

„Zatímco rodina je nesmírně hrdá na jeho fotbalové úspěchy jako hráče i trenéra, pro nás, bude vždy především milujícím a milovaným manželem, otcem, synem, bratrem a strýcem,“ stálo v něm. „Ztráta je pro nás všechny zničující a chtěli bychom požádat, aby bylo v této neuvěřitelně těžké době, kdy se snažíme vyrovnat se a truchlit nad ztrátou velmi výjimečného člověka, poskytnuto soukromí."

Shakespeare řekl, že podstoupil léčbu rakoviny již v říjnu 2023. Fanoušci Leicesteru vzdali po diagnóze hold svému bývalému manažerovi.

Bývalý šéf Leicesteru Nigel Pearson, který se Shakespearem spolupracoval v pěti různých klubech, řekl: „Je těžké vyjádřit slovy, jak se já a vlastně každý, kdo se setkal s Craigem nebo s ním pracoval, cítím, když slyším tak zničující zprávy. Je to bez váhání jeden z nejúžasněji talentovaných, emocionálně chápavých, klidných, vyrovnaných a neuvěřitelně vtipných lidí, které jsem měl tu čest nazývat svým přítelem."

Ozývají se i kluby

Everton ve svém prohlášení uvedl: „Jsme hluboce zarmouceni, když jsme se dozvěděli o úmrtí našeho bývalého trenéra Craiga Shakespeara. Naše myšlenky jsou v této extrémně těžké době s jeho rodinou a přáteli."

Reagoval i Norwich. „Všichni v Norwich City jsou zarmouceni, když se dozvěděli o smrti Craiga Shakespeara. Na Craiga na Carrow Road s láskou vzpomínáme a jeho ztrátu pocítí celá fotbalová komunita. Naše srdečná přání patří Craigovým přátelům a rodině v této smutné době.“

2024, nejdůležitější rok Manchesteru United? Rozhodne se o jeho směrování

další zajímavé články