pondělí, 16. 09. 2024
Třetí ročník americké NAFL zná své šampiony! Čeští zástupci na trofej nedosáhli

Třetí ročník americké NAFL zná své šampiony! Čeští zástupci na trofej nedosáhli

Poprvé v Severoamerické florbalové lize zamíří Troy Cup na západ od Floridy, když Fresno Force v těsném finále zvítězili 7:6 nad Texas 39ers. Rozhodující gól vstřelil 4 sekundy před koncem ve 3. třetině Alex Neumann, zlomil tak srdce Texasanů a poslal Lions of Fresno do šílenství. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 01. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

V North American Floorball League 2024 se stejně jako před rokem představila šestice družstev. Pozici Floridy, kterou letos na americkém turnaji fanoušci spatřit nemohli, zaujal nováček Seattle Sockeyes.  

Základní část se odehrála ve formátu dvakrát každý s každým, každé družstvo tedy v základní části čekalo deset klání. Nejlepší čtveřice se pak mohla těšit na semifinále a následně bitvu o vysněný Troy Cup – pojmenovaný po zakladateli florbalu v USA Adamu Troyovi. První zastávkou byl pro florbalisty texaský Georgetown, kde se odehrálo úvodní kolo, které jednoznačně ovládl domácí Texas 39ers, ve kterém se představil i první český zástupce Adam Cileček.  

Následně se mužstva přesunula do hlavního města státu Tennesse do Neshvillu. Po tomto kole se vedení ujímal celek Fresno, naopak ani jednoho bodu nedosáhl nováček ze Seattlu. Poslední zastávkou se stal minnesotský Duluth, kde se odehrálo závěrečné kolo základní části a rovněž i finálové boje.  

Mezi čtveřici nejlepších postoupili z prvního místa Fresno Force, jako druhý Texas 39ers. Třetí pozice připadla Minnesotě Growlers a čtvrté místo si nakonec vybojovali Fort Worth Jaguars. Druhý český florbalista, kterým je liberecký gólman Petr Chlad, obsadil se svým týmem nepostupové páté místo. Petr Chlad slavil v předchozích dvou ročnících titul s Floridou.  

Do boje o Troy Cup se probojovali Fresno a Texas, kteří zajistili divákům nezapomenutelnou podívanou letošního ročníku. Po dramatické bitvě a těsném skóre 7:6 se nakonec premiérově radoval tým z kalifornského Fresna. Nepopulární druhé místo tak připadlo Texasu. 

Konečné pořadí z NAFL Season 3 je následující: 

  1. Fresno Force 
  2. Texas 39ers
  3. Minnesota Growlers 
  4. Fort Worth Jaguars 
  5. Ohio Aviators 
  6. Seattle Sockeyes 

další zajímavé články