pátek, 18. 10. 2024
České kluby splnily v Konferenční lize povinnost

České kluby splnily v Konferenční lize povinnost

Mladá Boleslav a Baník Ostrava se v rámci 2. předkola fotbalové Konferenční lize představili na domácích hřištích proti papírově slabším celkům. Oba čeští zástupci v utkáních splnili povinnost a vezou si do odvety pohodlný náskok.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 26. 07. 2024
  • , zdroj fotky: fcb.cz

Jak Baník Ostrava, tak především Mladá Boleslav v historii předkol evropských pohárů několikrát selhali i proti outsiderům, tentokrát však neponechali nic náhodě a zvítězili rozdílem více branek. O svých triumfech rozhodly oba týmy již v prvních poločasech.

Mladá Boleslav – Transinvest 2:0 (2:0)

Středočeši se s litevským soupeřem vypořádali dobře a vyhráli o dvě branky. O jejich výhře se rozhodovalo v prvním poločase. Svoji převahu mladoboleslavští poprvé zužitkovi ve 27. minutě, kdy se mezi střelce zapsal po zaváhání hostujícího brankáře Ladra.

Tento hráč měl prsty také u druhého zásahu Boleslavi. Tentokrát se do statistik zapsal coby asistující hráč, když ke skórování vybídl pasem za obranu Kušeje a ten se nemýlil. Další branku už se svěřencům Davida Holoubka vstřelit nepodařilo ani přes velkou střeleckou aktivitu, celkem vyslali směrem k brance Transinvestu 26 pokusů, z nichž 7 směrovalo mezi tři tyče.

Baník Ostrava – Urartu 5:1 (3:0)

Ostravané se návratu do pohárů nezalekli a po mírně nervózním začátku na hřišti dominovali. Soupeře načal gólem z 15. minuty Ewerton. Stejný hráč pak předložil míč osamocenému Boulovi, jenž ve 22. minutě zvýšil už na 2:0. Netrvalo dlouho a bylo to 3:0, do míče se z voleje opřel David Buchta a zamířil přesně.

Po změně stran se pak prosadila také čerstvá akvizice Baníku Erik Prekop – 4:0. Hosté nestíhali a v 78. minutě přišla z jejich pohledu další komplikace, tentokrát v podobě červené karty, kterou obdržel Margaryan. Tři minuty na to dostali Ostravané výhodu pokutového kopu, s jehož exekucí úspěšně naložil střídající Klíma.

Sparta si z Irska veze pohodlný náskok

Kaňkou na dobrém výkonu byl pouze inkasovaný gól z nastavení. Hosté se dokázali prosadit zásluhou Tarakhchyana, jenž kosmeticky upravil konečnou podobu výsledku. Baník si tak veze do Arménie čtyřbrankový náskok.

další zajímavé články