pátek, 18. 10. 2024
Změní Václav Černý po roce znovu adresu? Zájem je o něj na britských ostrovech

Změní Václav Černý po roce znovu adresu? Zájem je o něj na britských ostrovech

Fotbalista Václav Černý má za sebou rozpačitou sezonu ve Wolfsburgu, kterou ještě podtrhlo nevydařené Euro. I přesto by mohl Černý znovu zamířit na jinou adresu, zájem o jeho služby totiž mají na britských ostrovech.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 25. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Šestadvacetiletý český křídelník odcházel do bundesligového Wolfsburgu jako hvězda. V nizozemském Twente předváděl skvělé výkony, které ještě okořenil svojí produktivitou. V šestatřiceti utkáních v Eredivisie nasázel 14 branek a přidal 13 asistencí.

Černý na produktivitu z Nizozemska nenavázal

Toho si samozřejmě všimly také kluby z kvalitnějších soutěží, mimo jiné i Wolfsburg, který neváhal Černého přivést za 8 milionů eur. Jenže český reprezentant očekávání nenaplnil a s postupem času přestal nastupovat. Může za to částečně i změna trenéra, celek z města automobilů totiž v průběhu ročníku převzal kouč Ralph Hasenhüttl, jemuž Černý nesedl do herního stylu.

Odchod do belgického Genku. Liberec opouští bývalá jednička

Svojí úvodní sezonu v Německu tak zakončil s dvaadvaceti starty a čtyřmi góly na kontě. Tristní byl ale zejména počet minut, kterých nasbíral jen něco málo přes 1000. Se svým vytížením tak Černý nemůže být spokojen, i proto by se mohl po roce znovu stěhovat.

Zájem má Rangers FC

Aktuálně kolem něj touží nápadník z britských ostrovů, kterým je v česku nepříliš oblíbený klub Rangers FC. Podle skotských médií jsou oba týmy blízko dohodě a Černý by mohl do Glasgow zamířit na roční hostování, jehož součástí ovšem nebude opce na odkup. S Vlky má Černý platný kontrakt až do roku 2027.

Pokud si oba kluby nakonec plácnou, Černý by se mohl v Rangers potkat se svým bývalým spoluhráčem Danilem. Společně tehdy vytvořili silný tandem, který se postaral o 35 ligových branek. Příbramský odchovanec by se tak mohl v novém prostředí znovu nastartovat.

další zajímavé články