pátek, 18. 10. 2024
Odchod do belgického Genku. Liberec opouští bývalá jednička

Odchod do belgického Genku. Liberec opouští bývalá jednička

Z fotbalového Liberce odchází gólman Olivier Vliegen, jenž se po šesti letech vrací do Belgie. Tam bude nastupovat za jeden z nejúspěšnějších klubů Genk, celek, jenž ho pro velký fotbal vychoval.


  • autor: Jan Holt
  • , vydáno: 25. 07. 2024
  • , zdroj fotky: FC Slovan Liberec

25letý belgický brankář se vrací domů, bude chytat za mateřský Genk. Liberec opouští po šesti letech. V novém působišti se již úspěšně podrobil zdravotním testům a měl by podepsat smlouvu, která jej v Genku udrží minimálně dva roky. Součástí dohody má být i opce na prodloužení kontraktu.

V Genku se nicméně moc nepočítá s tím, že by Vliegen příliš nastupoval. Měl by zaujmout roli brankářské trojky a chytat zejména za B-mužstvo. O přestupu měla jako první informovat média v Belgii s tím, že samotný hráč na přestup do Genku vedení Slovanu Liberec velmi tlačil.

V Liberci by Vliegen nejspíš nechytal, zdá se, že v nové sezoně bude jedničkou opět Hugo Jan Bačkovský. Sportovní ředitel Slovanu Theodor Gebre Selassie, někdejší český reprezentant, již dříve prozradil, proč se Vliegen nezúčastnil předsezonní přípravy libereckých hráčů v Rakousku.

"Vyjádřil přání si zkusit něco jiného. Je to v řešení," řekl Gebre Selassie. Někdejší hráč Anderlechtu Brusel či Vlašimi byl jedničkou Liberce v sezoně 2022/2023, vloni už jej z této pozice v podstatě vystrnadil zmíněný Bačkovský, který vloni do Slovanu natrvalo přestoupil z pražské Sparty. Liberec nyní nejspíš bude shánět nového brankáře.

další zajímavé články