neděle, 08. 09. 2024
Začíná fotbalový olympijský turnaj. Které hvězdy se na něm představí?

Začíná fotbalový olympijský turnaj. Které hvězdy se na něm představí?

Jeden fotbalový svátek nedávno skončil, jiný se právě chystá začít. Olympijský turnaj začíná již dnes, které hvězdy se na něm objeví?


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 24. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Tedy abychom byli přesní, letos kromě uskutečněného mistrovství Evropy poznala svého šampiona i Jižní a Severní Amerika. Olympijský turnaj navíc pro fotbalové fanoušky až takovým tahákem. Zde je však pár důvodů, proč ho sledovat.

Stačilo, díky! Arsenal posílá nechtěného útočníka na jih Francie

V Paříži se totiž objeví hned několik hvězdných hráčů, kteří budou usilovat o zlatou medaili z olympijských her. Každý z týmů totiž mohl na hry nominovat i tři hráče nad 23 let. Začněme tedy tou nejvýraznější postavou.

Julian Alvárez

Ačkoliv útočník Manchesteru City dostává v klubu o něco méně prostoru z důvodu přítomnosti Erlinga Haalanda, pro reprezentaci je velmi ceněným článkem. Argentinský forvard vyhrál s reprezentací mistrovství světa, Copu Américu i Finalissimu, nyní se svou sbírku pokusí zkompletovat i o zlato z olympiády.

Ve 24 letech vyhrál Alvárez neuvěřitelných 24 trofejí. Loni nastoupil včetně závěrečného turnaje amerického kontinentu k 68 utkáním, a tak bude záležet i na jeho fyzické kondici. Jeho jméno však bude jednoznačně jedním z taháků turnaje pod pěti kruhy.

Achraf Hakimi

Jeden z nejlepších krajních obránců na světě už dokázal se svou zemí velké věci. Maroku se totiž jako první africké reprezentaci podařilo dostat do semifinále mistrovství světa. Navíc bude hrát téměř doma, Hakimi totiž působí v kádru místního giganta PSG.

Pau Cubarsí

Teprve sedmnáctiletý španělský stoper zazářil v uplynulém ročníku v dresu Barcelony. V kádru Blaugranas se okamžitě probojoval do základní sestavy, a jen těsně mu unikla závěrečná nominace do zlatého týmu Španělska pro mistrovství Evropy.

Michael Olise

Další mladý a velmi talentovaný hráč. Toho si ostatně všimli i v Bayernu Mnichov, který za něj neváhal poslat do Crystal Palace 53 milionů eur. Domácí tým bude jedním z velkých favoritů na celkový triumf, a právě Olise by měl po své životní sezoně být jedním z jeho tahounů.

Alexandre Lacazette

Po mládí přichází na řadu zkušenost. Pozici lídra by měl v domácí kabině zaujmout Alexandre Lacazette, který se po návratu z Arsenalu do Lyonu těší skvělé střelecké formě. To je také jeden z důvodů proč i přes velký výběr ukázal trenér Francie Thierry Henry právě na něj.

 

další zajímavé články