pondělí, 16. 09. 2024
Stačilo, díky! Arsenal posílá nechtěného útočníka na jih Francie

Stačilo, díky! Arsenal posílá nechtěného útočníka na jih Francie

Útočník Arsenalu Eddie Nketiah udělal podstatný krok k přestupu do Marseille, dohodl se prý na osobních podmínkách. Ze svých požadavků přitom musel trochu ustoupit.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 24. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Odchovanec akademie Hale End v minulé sezóně propadl v sestavě Mikela Artety a v průběhu Premier League se téměř neobjevil.

Po znovuzrození Kai Havertze na pozici středního útočníka se Nketiah dostával do šancí stále obtížněji a neúspěšnou kampaň zakončil s pouhými šesti góly, z nichž tři vstřelil v jednom zápase proti Sheffieldu United.

Navzdory jeho nedostatečné formě v posledních 12 měsících ale projevila o 25letého hráče zájem řada klubů.

Crystal Palace patří k dlouhodobým zájemcům a vzhledem k tomu, že Gunners si jako potenciální novou posilu vytipovali hvězdu Marca Guehiho, začalo se mluvit o výměnném obchodu.

Velkým favoritem na podpis útočníka je však Marseille, jejíž nový manažer Rober De Zerbi by rád posílil útočnou řadu. Bývalý šéf Brightonu se totiž chystá provést zásadní přestavbu svého týmu a již schválil odchod bývalého kapitána Arsenalu Pierra-Emericka Aubameyanga.

Nketiahův bývalý spoluhráč se připojil k Al Qadsiah v Saudi Pro League, zatímco Marseille již také potvrdila kontroverzní podpis Masona Greenwooda z Manchesteru United.

Arsenal doufal, že za Nketiaha dostane částku ve výši 20 milionů liber, ale zdá se, že naděje na získání velké finanční injekce se vytrácí.

Gunners se již zavázali k trvalému podpisu smlouvy s Davidem Rayou z Brentfordu ve výši 27 milionů liber, zatímco Bologna má dostat 50 milionů liber za svého italského obránce Riccarda Calafioriho.

Arteta bude muset prodat další hráče prvního týmu, než bude moci podepsat další smlouvy, ale Arsenal si možná bude muset počkat 12 měsíců, než za Nketiaha dostane nějaké peníze. Marseille sama utratila značnou částku za angažování Greenwooda, což by ji nakonec mohlo stát 26,7 milionu liber. Podle L'Equipe by tedy klub Ligue 1 upřednostnil uzavření smlouvy o hostování na celou sezónu, která by zahrnovala doložku o možnosti odkoupení.

další zajímavé články