neděle, 08. 09. 2024
17. etapu Tour de France ovládl ekvádorský cyklista Carapaz. Žlutý dres poveze i nadále Pogačar

17. etapu Tour de France ovládl ekvádorský cyklista Carapaz. Žlutý dres poveze i nadále Pogačar

Vítězství v 17. etapě Tour de France získal Richard Carapaz. Jezdec RF Education-EasyPost překonal své soupeře v závěrečných stoupáních. Olympijský vítěz z Tokia tak získal svůj triumf i v sedmnácté etapě do Superdévoluy. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 17. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Richard Carapaz si zajistil své vůbec první etapové vítězství na Tour de France, když v předposledním stoupání zaútočil na Simona Yatese, a poté ho předjel 1,8 km od vrcholu Col du Noyer. Do cíle nakonec dorazil s náskokem 37 vteřin před Britem a 57 vteřin před Enricem Masem, který skončil na třetím místě.  

Šestnáctou etapu vyhrál Philipsen. Pogačar drží náskok

Na start v Saint-Paul-Trois-Chateaux se postavilo 148 jezdců. Na začátku etapy se toto číslo ještě snížilo. Ze závodu odstoupili Sam Bennett, Fernando Gaviria a Alexey Lutsenko, kteří nedokázali udržet tempo, jak uvádí oficiální web Tour de France. 

Pogačar si ve druhé pyrenejské etapě najel solidní náskok na Vingegaarda

Žlutý dres bude i nadále po 17. etapě oblékat Tadej Pogačar, který vede nad druhým Jonasem Vingegaardem o více než tři minuty. Na třetím místě je Remco Evenepoel, kterému se podařilo umazat deset vteřin ze své pětiminutové ztráty. Další etapa o délce 179,5 km a celkovým převýšením 3100 m čaká jezdce ve čtvrtek 18. července.

Vingegaard má ze mě strach, tvrdí Pogačar. Obhájce kritizuje i Evenepoel: Jako cyklista musíte mít koule a ty bohužel neměl  

 

další zajímavé články