pátek, 18. 10. 2024
Odchod dlouholeté opory. V Dallasu končí Pavelski

Odchod dlouholeté opory. V Dallasu končí Pavelski

Hokejový Dallas truchlí. Od příští sezony se nebude moci spolehnout na služby útočníka Joe Pavelskiho, jenž se rozhodl ukončit kariéru.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 17. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Dallas Stars se letos dokázal v NHL dostat až do konferenčního finále, kde mu vystavili stopku hokejisté Edmontonu Oilers. Necelé dva měsíc poté ještě nasypal sůl do ran fanouškům texaského celku Joe Pavelski.

Americký útočník se totiž ve čtyřiceti letech rozhodl ukončit bohatou aktivní kariéru. Pavelskimu se mezi hokejovou eltiu podařilo proniknout i přesto, že byl v draftu vybrán. až jako 205. hráč. Na konto si navíc připsal několik úspěchů.

Tím největším je stříbrná medaile ze Zimních olympijských her ve Vancouveru z roku 2010. Za národní tým Spojených států si zahrál dokonce s kapitánským céčkem, a to na mistrovství světa v roce 2016, které hostilo Toronto.

Dva miliony měsíčně? Podle Dudy může Červenka vydělat v Pardubicích i víc. Lepšího hokejistu prý Dynamo nezažilo

Po celou kariéru zůstal rodák z Wisconsinu věrný pouze dvěma klubům. Všech 1332 startů nasbíral v barvách San Jose Sharks a Dallasu Stars, během nichž nasázel 476 branek a přidal 592 asistencí. S počtem 1068 bodů v základní části je tak šestým nejproduktivnějším americkým hráčem v historii.

Ještě lépe je na tom v této statisticke v rámci vyřazovací fáze. Tam mu 143 bodů zaručilo aktuální čtvrtou pozici v tomto žebříčku. V posledním ročníku naskočil Pavelski celkem do 101 utkání, v nichž se mohl pyšnit bilancí 28+43.

další zajímavé články