pátek, 18. 10. 2024
Dva miliony měsíčně? Podle Dudy může Červenka vydělat v Pardubicích i víc. Lepšího hokejistu prý Dynamo nezažilo

Dva miliony měsíčně? Podle Dudy může Červenka vydělat v Pardubicích i víc. Lepšího hokejistu prý Dynamo nezažilo

Pardubické Dynamo, které se naposledy radovalo z extraligového titulu před dlouhými dvanácti lety, v létě posiluje skutečně zvučně. 


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 16. 07. 2024
  • , zdroj fotky: HC Dynamo Pardubice

Po Jiřím Smejkalovi oblékne jeho dres poprvé v kariéře i kapitán úřadujících mistrů světa Roman Červenka.

Ten se přesunul na východ Čech ze švýcarské nejvyšší soutěže a v týmu se znovu potká s dalšími světovými šampiony z pražského turnaje Liborem Hájkem a Lukášem Sedlákem.

Bývalý přední hráč a současný expert Radek Duda se domnívá, že se z funkčního veterána Červenky určitě stal nejdražší hráč v historii tuzemské hokejové soutěže. A právem...

"Když se vrátí domů nejlepší hráč z evropských kluzišť, tak musí být taky nejlíp zaplacený. Můj odhad je 2 miliony měsíčně, možná i něco přes tu sumu," spekuloval v interview pro web tn.nova.cz pětačtyřicetiletý odborník.

 

Bývalý útočník obou slavných "S", Chomutova, Liberce, Litvínova i Karlových Varů označil nejčerstvější akvizici Pardubic za totálního profesionála.

"Je to blázen v dobrém slova smyslu. Takového hokejistu ještě v Pardubicích nezažili," prohlásil na adresu dnes již bývalé opory Rapperswilu.

Extraliga nyní bude mít dle jeho slov zase větší glanc. "Chytří kluci si z něj vezmou obrovský příklad, z jeho profesionalismu. Hlupáci mu budou házet klacky pod nohy a budou jenom závidět a dělat neplechu. Všichni se najednou můžou poměřovat s jedním z nejlepších hokejistů, který v Evropě působil," pokračoval ve chvalozpěvu.

Pardubičtí příznivci musí dle jeho slov chrochtat blahem. "Už nevím, co musí Dynamo udělat jiného, aby mělo lepší hráče. V mých očích už musí sehnat jen top obránce. To týmu ještě do ideální skládačky chybí. Jestli Pardubice nevyhrají titul, tak jsou to největší žaludi všech žaludů. Protože už nevím, koho by tam ještě chtěly mít," zakončil Duda, jehož dlouhá profesionální kariéra zavála také do Ruska, Rakouska, Švýcarska, Švédska, Finska i Slovenska.

další zajímavé články