sobota, 21. 09. 2024
Sparťané vyztužili defenzivu. Přichází dva hráči ze zahraničí

Sparťané vyztužili defenzivu. Přichází dva hráči ze zahraničí

Sparta necelý týden před startem ligy posiluje defenzivu. S letenským celkem se na angažmá domluvila dvojice zahraničních hráčů.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 17. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Pražané dotáhli dvojici zajímavých hráčů ze zahraničí. Reaguje tak mimo jiné na odchod Ladislava Krejčího do španělské Girony. Kolonie cizinců se tak dále rozrůstá, což jasně dokazuje směr, kterým se chce současná Sparta vydat.

Dánská kolonie ve Spartě se rozrůstá

První akvizicí je dánský stoper Mathias Ross. Třiadvacetiletý zadák se tak stává třetím Dánem v kádru Sparty, do které míří z tureckého Galatasaray formou hostování. Součástí domluvy je však opce na trvalý přestup.

Spolu s Peterem Vindahlem a Asgerem Sörensem tak vytvoří trio krajanů hlavního kouče Larse Friise, jenž převzal kormidlo po dalším Dánovi Brianovi Priskem. Ross pod Friisem již dříve působil v Aalborgu, kde dokonce dvakrát nastoupil s kapitánskou páskou.

Sparta už zná prvního soupeře na cestě do Ligy mistrů

Třetí letní posilou je pak španělský levý bek Imanol García, jehož na Letnou pustil Athetic Bilbao. Čtyřiadvacetiletý obránce podepsal s úřadujícím českým šampionem víceletou smlouvu. Kromě baskického celku nastupoval dříve také ve druhé nejvyšší španělské soutěži za Mirandes a Eibar.

García má na kontě také starty proti španělským gigantům Realu Madrid a FC Barcelona, a v neposlední řadě si zahrál také za národní tým Baskicka, jenž hrává jednou za čas neoficiální zápasy. Odehrál tehdy celé utkání proti Uruguayi, se kterou se jeho tým rozešel smírně 1:1.

další zajímavé články