sobota, 21. 09. 2024
Sparta už zná prvního soupeře na cestě do Ligy mistrů

Sparta už zná prvního soupeře na cestě do Ligy mistrů

Úřadující mistr české nejvyšší soutěže Sparta Praha se v úterý večer dozvěděl jméno svého prvního soupeře na cestě do Ligy mistrů.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 17. 07. 2024
  • , zdroj fotky: AC Sparta Praha

Pražská Sparta změří ve druhém předkole Ligy mistrů síly s irským celkem Shamerock Rovers. Ten o svém postupu rozhodl v úterý večer, když zvládl domácí odvetu a zvítězil 2:1 nad Vikingurem Rejkjavík.

Tým z hlavního města Islandu doma uhrál s Shamerockem pouze bezbrankovou remízu. Souboj v Irsku ale nezačal dobře a už v 8. minutě kapituloval poprvé. Druhou branku pak Irové přidali ve 20. minutě a vybudovali si tak komfortní náskok.

Nějaké nabídky na Hranáče jsou, ale s ohledem na naše ambice si teď v létě nedokážu představit, že by odešel, tvrdí Šádek

O oba zásahy se postaral jednadvacetiletý irský útočník Johnny Kenny. V 60. minutě s Rejkjavík dočkal snížení z kopačky Hansena, a od 74. minuty měl dokonce výhodu početní převahy po vyloučení domácího Byrna.

Tu se mu však nepodařilo využít a v soutěži končí. Shamerock se naopak připravuje na 2. předkolo, které začne v úterý 23. července soubojem v Dublinu. O týden později se pak na pražské Letné rozhoduje o postupujícím.

V případě, že Pražané zvládnout přejít přes irského soka, budou mít jistotu minimálně základní skupiny Konferenční ligy. Sparta je však i přes odchod kapitána Ladislava Krejčího ambiciózní a pomýšlí na návrat do milionářské soutěže.

další zajímavé články