čtvrtek, 19. 09. 2024
Liberec bude mít nejmladší kádr v lize. Desátá posila Slovanu už podle Nezmara potvrdila i mezinárodní úroveň

Liberec bude mít nejmladší kádr v lize. Desátá posila Slovanu už podle Nezmara potvrdila i mezinárodní úroveň

V právě probíhajícím domácím přestupovém okně byl jasně nejaktivnější Slovan Liberec, který přivedl pod Ještěd hned deset nováčků.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 16. 07. 2024
  • , zdroj fotky: FC Slovan Liberec

Posledním podpisem celku ze stadionu U Nisy se stal třiadvacetiletý reprezentant Rovníkové Guineje Santiago Eneme Bocari, jenž dorazil na sever Čech z druholigového Vyškova a v novém prostředí se upsal do roku 2027.

"O Santiho jsme hodně stáli a nebyli jsme sami. Průměrný věk kádru bude pod 23 let. Nejspíš nejmladší v lize. Velká koncentrace talentu a potenciálu, ale zároveň víme, že může chvíli trvat, než si to celé sedne," okomentoval transfer prezident Ondřej Kania, jehož vyjádření vyšlo na síti X.

Přestup pomohl trojnásobnému šampionovi země dotáhnout jeho nový generální ředitel Jan Nezmar. Jednání byla podle jeho slov složitá... 

Van Buren po osmi letech opouští Slavii. Bude hrát v Polsku

"Dlouho jsme ho sledovali včetně zápasů za reprezentaci, kde potvrdil mezinárodní úroveň. Vyšel nám výborně v datové analýze a shodli jsme se na něm dokonce už v zimě s předchozím sportovním vedením. Je silný v kombinaci a přechodové fázi. Může hrát na více postech uprostřed pole a je využitelný ve vícero rozestaveních, což budeme chtít v zápasech využívat," přidal exslávistický funkcionář.

Eneme se tak nemusí připravovat na 1. kolo Chance národní ligy proti Prostějovu, ale předposlední červencovou neděli ho čeká s Libercem výjezd do Karviné.

"Jsem velmi šťastný, že zde mohu být a podepsal jsem smlouvu právě ve Slovanu. Je to pro mě příležitost ukázat, jaký jsem fotbalista. Pokusím se ze sebe vydat to nejlepší. Klubu jsem vděčný za šanci, kterou mi tímto dává. Věřím v dobré výsledky Slovanu a budu dělat vše pro to, abych k nim dopomohl," uzavřel nový svěřenec kouče Radoslava Kováče.

další zajímavé články