čtvrtek, 19. 09. 2024
Van Buren po osmi letech opouští Slavii. Bude hrát v Polsku

Van Buren po osmi letech opouští Slavii. Bude hrát v Polsku

Mick van Buren již není hráčem Slavie Praha. Klub z hlavního města opouští po osmi letech, během nichž zamířil hned čtyřikrát na hostování.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 15. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Jednatřicetiletý útočník se natrvalo do kádru Jindřicha Trpišovského prosadit nedokázal i vinou horší koncovky. Pro svoji bojovnost a obětavost však patřil k poměrně oblíbeným hráčům fanoušků pražské Slavie.

Během osmi let pod kontraktem se Slavií tak zamířil hned čtyřikrát na hostování. Postupně nastupoval za nizozemský Haag, České Budějovice a Liberec. V dresu Pražanů nasbíral 159 startů, v nichž nastřílel 27 branek a přidal 15 asistencí.

Neapol má nový obranný trojlístek. Vrátí ji Conte na vrchol?

S týmem Sešívaných získal van Buren devět trofejí. „Úspěchy, na které jsme dosáhli, byly překrásné. Devět trofejí je opravdu hodně, můžu být a jsem spokojený," uvedl Van Buren. Ten bude chtít pozvednout svého nového zaměstnavatele.

Tím je Cracovia Krakov, třináctý tým polské ligy v uplynulém ročníku. Pětinásobný držitel titulu mistra Ekstraklasy čeká na další trofej už více než sedm desetiletí. Naposledy se Cracovia radovala z triumfu v roce 1948.

Van Buren loni nastoupil za Slavii k sedmadvaceti utkáním, a dokázal se pětkrát gólově prosadit. Přidal také jednu asistenci. Svoji nejlepší sezonu prožil předloni, kdy se v patnácti utkáních za Liberec zapsal mezi střelce devětkrát, a pomohl také dvěmi přihrávkami. Pro jarní fázi si ho stáhla z hostování na severu Čech Slavie, kde přidal bilanci 5+3.

další zajímavé články