pátek, 20. 09. 2024
Neapol má nový obranný trojlístek. Vrátí ji Conte na vrchol?

Neapol má nový obranný trojlístek. Vrátí ji Conte na vrchol?

Fotbalisté Neapole v nedávno uplynulé sezoně neúspěšně obhajovali titul z ročníku 2022/2023. Podaří se Antoniovi Contemu vrátit celek z jihu Itálie na výsluní? Pomoci mu můžou i nové posily obranných řad.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 14. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Inter Milán

Neapol loni během sezony střídala trenéry, a nového kouče bude mít i letos. Na lavičku Parteponei usedne Antonio Conte, jenž má ve svém fotbalovém životopisu přestižní destinace.

Brzy pětapadesátiletý Conte má v roli trenéra na kontě mimo jiné čtyři tituly z nejvyšší italské soutěže, k nimž přidal také jeden triumf z Premier League. V Anglii vedl dva londýnské celky Chelsea a Tottenham, a nyní se chystá na další angažmá.

Conte povede už třetí velký tým z Itálie

Po Juventusu a Interu si tak Conte vyzkouší roli šéfa lavičky ve třetím velkém klubu země z Apeninského poloostrova. S Neapolí bude chtít navázat na povedený ročník 2022/2023, ve kterém klub s Lucianem Spalettim na lavičce získal mistrovské Scudetto.

Conte bude mít k dispozici téměř novou defenzivu. Nespokojenost koncem května vyjádřil Giovanni Di Lorenzo, jenž už dokonce jednal s Juventusem. Přestup ale zatím není dokončen a vývoj celé situace bude znám až v následujících dnech.

Místo Di Lorenza na pravé straně obrany by tak mohla zaujmou nová akvizice Rafael Marin, kterého Neapol koupila z Realu Madrid za 12 milionů eur. Marin za celek z Madridu nikdy nenastoupil, v poslední sezoně hostoval v Deportivu Alavés, kde rozhodně nezklamal.

Finále fotbalového Eura: Posune se Španělsko na první pozici v historických tabulkách, nebo se bude z premiérového titulu radovat Anglie?

Na opačném kraji obrany bude pravděpodobně nastupoval Leondardo Spinazzola, kterého Neapol přivádí z AS Řím. Po vypršení kontraktu se Spinazzola nedohodl s Vlky na dalším prodloužení. Hráč, jenž zaujal na mistrovství Evropy hraném v roce 2021, tak má před sebou další výzvu.

Ve středu obrany pak bude hrát za Partenopei Alessandro Buongiorno. Nejlepší obránce uplynulého ročníku Serie A přestoupí na jih Itálie z FC Turín za 40 milionů eur. Buongiorno je navíc členem italské reprezentace.

další zajímavé články