pátek, 18. 10. 2024
Olympijská pochodeň dorazila do Paříže ve velkém stylu

Olympijská pochodeň dorazila do Paříže ve velkém stylu

Olympijskou pochodeň přivítala Paříž v neděli na Avenue des Champs-Élysées v luxusním kufru Louis Vuitton, pouhých 12 dní před zahájením her. Událost přilákala nadšený dav, který sledoval tento významný okamžik.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 15. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Olympijská pochodeň dorazila do Paříže a její příjezd byl doprovázen velkou slávou. Luxusní kufr Louis Vuitton, vyrobený speciálně pro tuto příležitost, stál na podstavci uprostřed hlavní křižovatky Rond-Point des Champs-Elysées. Po otevření kufru byla pochodeň předána francouzské fotbalové legendě Thierrymu Henrymu, který byl oblečen v bílém sportovním oblečení.

Za bouřlivého potlesku se Henry vydal směrem k náměstí Place de la Concorde, které stejně jako většina Paříže, bude hostit olympijské hry. Plamen bude v Paříži po dobu dvou dnů a projde rukama 540 nosičů, kteří ji přenesou přes ikonická místa jako Sorbona, Pantheon, Louvre. 

Paříž se již nyní proměnila v olympijské město, před samotným zahájením her 26. července. Většina mostů v centru je uzavřena pro dopravu, na některých z nich jsou postaveny dočasné kovové tribuny. Důležitou roli v těchto přípravách hraje i luxusní impérium Louis Vuitton, které loni investivalo přibližně 163 miliónů dolarů do financování olympiády. Pařížské klenotnictví Chaumet navrhne olympijské medaile a v pohostinských apartmánech budou nabízena vína Moet Henessy.

Rekord z Atlanty překonán. Pořadatelé olympijských her v Paříži prodali rekordní počet vstupenek

Kufr Louis Vuitton, ve kterém byla pochodeň přepravena, bude použit během celých 79 dnů trvající cesty po Francii. Pochodeň opustí Paříž v úterý a vrátí se na zahajovací ceremoniál, čímž symbolicky zahájí letošní letní olympijské hry v Paříži.

Jaká další překvapení přinese olympijský oheň po své cestě po Francii? Jedno je jisté, Paříž je připravena oslnit svět nejen svým historickým půvabem, ale i nezapomenutelnými okamžiky olympijských her.

 

 

další zajímavé články