neděle, 08. 09. 2024
Lidé nám nevěřili, ale jsme ve finále. Kde je váš smích teď? ptá se klíčový záložník Anglie

Lidé nám nevěřili, ale jsme ve finále. Kde je váš smích teď? ptá se klíčový záložník Anglie

Tak trochu paradoxně by se dalo říct, že je Anglie nejvíce kritizovaným týmem celého šampionátu, přesto se dostala až do finále a nyní bude bojovat o zlato. To je skvělá odpověď všem kritikům. 


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 12. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Depositphotos

Albionu se sešlo skvělé mužstvo, které je nabité kvalitou a potenciálem. Spousta hráčů musela navíc zůstat doma, protože se ani nevešla do širší soupisky, což byla chvíle, kdy začal být trenér Gareth Southgate poprvé kritizován. 

Fanoušci, a tím myslíme zejména ty anglické, byli nespokojení se Southgateovou nominací na šampionát i následným stylem hry, kterým se veřejnosti prezentoval. Tři zápasy ve skupině nepřinesly vesměs žádné branky a zrodila se z nich pouhá jedna těsná výhra. Na postup z prvního místa to ale stačilo. 

Vyřazovací část turnaje nebyla pro Anglii také nejpříznivější. V osmifinále proti Slovensku se vyrovnalo v nastaveném čase, proti Švýcarsku ve čtvrtfinále se postoupilo po penaltové loterii a teprve až s Nizozemskem se konečně rozhodlo v základní hrací době... ale zase zde máme kauzu týkající se velice sporného pokutového kopu, jenž vedl k vyrovnání… 

Samozřejmě, kritika neutichá doteď, ale Anglie je ve finále, a to je jediná věc, na kterou se historie ptá. To moc dobře ví i sám záložník Jude Bellingham, který tohoto úspěchu je nedílnou součástí. 

“Je možné, že člověk může mít štěstí v jednom nebo dvou zápasech, ale pokud dojdete až do finále a pravidelně otáčíte výsledky, pak to může znamenat jenom jediné – náš tým je hodně silný psychicky a poslouchá pokyny trenéra. Právě on nás instruoval, co máme změnit, abychom ty zápasy otočili a dotáhli do vítězného konce,” pronesl Bellingham na tiskové konferenci.

“Lidé nám nevěřili, ale není možné vyhrát tolik zápasů za sebou s pouhým štěstím. Myslím si, že jsme tím umlčeli spoustu kritiků, kteří nás po základní skupině posílali domů. My však po celou dobu stáli při sobě a říkali jsme, že jdeme do finále. Teď jsme tu, už nám chybí jen ten poslední krok, abychom to celé vyhráli,” uvedl mladý záložník, jenž bude součástí sestavy, která se tuto neděli od 21 hodin postaví proti Španělsku.

další zajímavé články