středa, 23. 10. 2024
Sparta je specifická, kamkoliv přijedeme, vulgárních slov lítá asi trošku více než obvykle, líčí Gross

Sparta je specifická, kamkoliv přijedeme, vulgárních slov lítá asi trošku více než obvykle, líčí Gross

Hlavní kouč hokejové Sparty Pavel Gross přišel v průběhu léta o zkušeného trenérského parťáka Miloslava Hořavu, jenž dle jeho slov zanechal v tamním prostředí obrovskou stopu. V Holešovicích však bude nově spolupracovat s novými kolegy Otakarem Vejvodou a Antonínem Stavjaňou.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 09. 07. 2024
  • , zdroj fotky: HC Sparta Praha

Oba považuje za velmi dobré stratégy. "Jsem přesvědčený, že Tonda je stejně dobrý trenér i člověk jako fachman Hořava. To platí i pro Otu, který bude mít na starosti přesilovku a práci s mladšími hráči. Tonda si vezme na starosti defenzivu a oslabení. Všechno ale bude týmová práce. Budeme náš systém probírat a přednášet hráčům společně, nechceme žádnou one man show," obhajoval krok vedení Gross, jehož vyjádření vyšlo na webu hcsparta.cz.

Jeho tým se nepřipravuje jen na nový ročník extraligy, ale i na Ligu mistrů, v jejímž startu se doma utká s Tapparou a Féhervárem. Moc se mu tedy bude hodit podpora příznivců. Fanouškovská kultura se podle něj zvedla i v rámci domácího dění...

Jeník součásti hráčské výměny klubů z NHL

"Na Spartě máme dobré fanoušky, ale je potřeba si uvědomit, že já nesedím v pětadvacáté řadě. Jsem na střídačce, soustředím se na zápas a hru na ledě. Vím, že spousta pokřiků není pěkných a mezi kluby existuje určitá rivalita. Sparta je specifická. Kamkoliv přijedeme, vulgárních slov lítá asi trošku více než obvykle. Ale je potřeba ocenit, když to fanoušci soupeřů někdy zvládnou nápaditě a bez laciných vulgarit," pokračoval.

Vysoké domácí návštěvy však přináší i větší pocit zodpovědnosti. "Fanoušci jsou pro nás strašně důležití, a to i na venkovních zápasech. Není to jen o volném čase, ale také o financích. Pro fanoušky je Sparta koníčkem, čehož si velmi vážíme. Často jezdí velkou dálku, aby nás viděli hrát a pak jedou zase zpátky. Cítíme, když máme na tribuně přes deset tisíc diváků, dokážou být šestým hráčem v poli. Mají dobrý cit pro hru, a když se nám nedaří, dokážou tým nakopnout. To je pro nás velice důležité," uzavřel Gross, jehož výběr narazí v letní přípravě například na Wolfsburg, Plzeň, Hradec Králové, Litoměřice či České Budějovice.

další zajímavé články